Zgjedhimi i foljes restate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes restate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes restate në kohën e tashme

Present Tense

 • I restate
 • you restate
 • he|she|it restates
 • we restate
 • you restate
 • they restate

Present Continuous

 • I am restating
 • you are restating
 • he|she|it is restating
 • we are restating
 • you are restating
 • they are restating

Present Perfect

 • I have restated
 • you have restated
 • he|she|it has restated
 • we have restated
 • you have restated
 • they have restated

Present Perfect Continuous

 • I have been restating
 • you have been restating
 • he|she|it has been restating
 • we have been restating
 • you have been restating
 • they have been restating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes restate në kohët e shkuara

Simple past

 • I restated
 • you restated
 • he|she|it restated
 • we restated
 • you restated
 • they restated

Past continuous

 • I was restating
 • you were restating
 • he|she|it was restating
 • we were restating
 • you were restating
 • they were restating

Past perfect

 • I had restated
 • you had restated
 • he|she|it had restated
 • we had restated
 • you had restated
 • they had restated

Past perfect continuous

 • I had been restating
 • you had been restating
 • he|she|it had been restating
 • we had been restating
 • you had been restating
 • they had been restating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes restate në kohët e ardhshme

Future

 • I will restate
 • you will restate
 • he|she|it will restate
 • we will restate
 • you will restate
 • they will restate

Future continuous

 • I will be restating
 • you will be restating
 • he|she|it will be restating
 • we will be restating
 • you will be restating
 • they will be restating

Future perfect

 • I will have restated
 • you will have restated
 • he|she|it will have restated
 • we will have restated
 • you will have restated
 • they will have restated

Future perfect continuous

 • I will have been restating
 • you will have been restating
 • he|she|it will have been restating
 • we will have been restating
 • you will have been restating
 • they will have been restating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen restate

Present participle

 • restating

Past participle

 • restated

Perfect Participle

 • having restated

Imperative në anglisht, për foljen restate

Imperative

 • restate
 • let's restate
 • restate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cloud petrify plunder repeal respect restart restock resupply sack snap tenderize