Zgjedhimi i foljes restart në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes restart në anglisht.

Zgjedhimi e foljes restart në kohën e tashme

Present Tense

 • I restart
 • you restart
 • he|she|it restarts
 • we restart
 • you restart
 • they restart

Present Continuous

 • I am restarting
 • you are restarting
 • he|she|it is restarting
 • we are restarting
 • you are restarting
 • they are restarting

Present Perfect

 • I have restarted
 • you have restarted
 • he|she|it has restarted
 • we have restarted
 • you have restarted
 • they have restarted

Present Perfect Continuous

 • I have been restarting
 • you have been restarting
 • he|she|it has been restarting
 • we have been restarting
 • you have been restarting
 • they have been restarting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes restart në kohët e shkuara

Simple past

 • I restarted
 • you restarted
 • he|she|it restarted
 • we restarted
 • you restarted
 • they restarted

Past continuous

 • I was restarting
 • you were restarting
 • he|she|it was restarting
 • we were restarting
 • you were restarting
 • they were restarting

Past perfect

 • I had restarted
 • you had restarted
 • he|she|it had restarted
 • we had restarted
 • you had restarted
 • they had restarted

Past perfect continuous

 • I had been restarting
 • you had been restarting
 • he|she|it had been restarting
 • we had been restarting
 • you had been restarting
 • they had been restarting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes restart në kohët e ardhshme

Future

 • I will restart
 • you will restart
 • he|she|it will restart
 • we will restart
 • you will restart
 • they will restart

Future continuous

 • I will be restarting
 • you will be restarting
 • he|she|it will be restarting
 • we will be restarting
 • you will be restarting
 • they will be restarting

Future perfect

 • I will have restarted
 • you will have restarted
 • he|she|it will have restarted
 • we will have restarted
 • you will have restarted
 • they will have restarted

Future perfect continuous

 • I will have been restarting
 • you will have been restarting
 • he|she|it will have been restarting
 • we will have been restarting
 • you will have been restarting
 • they will have been restarting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen restart

Present participle

 • restarting

Past participle

 • restarted

Perfect Participle

 • having restarted

Imperative në anglisht, për foljen restart

Imperative

 • restart
 • let's restart
 • restart

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cloture petition plump repay respawn rest restate resume saccharize snake tenderise