Zgjedhimi i foljes repress në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes repress në anglisht.

Zgjedhimi e foljes repress në kohën e tashme

Present Tense

 • I repress
 • you repress
 • he|she|it represses
 • we repress
 • you repress
 • they repress

Present Continuous

 • I am repressing
 • you are repressing
 • he|she|it is repressing
 • we are repressing
 • you are repressing
 • they are repressing

Present Perfect

 • I have repressed
 • you have repressed
 • he|she|it has repressed
 • we have repressed
 • you have repressed
 • they have repressed

Present Perfect Continuous

 • I have been repressing
 • you have been repressing
 • he|she|it has been repressing
 • we have been repressing
 • you have been repressing
 • they have been repressing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes repress në kohët e shkuara

Simple past

 • I repressed
 • you repressed
 • he|she|it repressed
 • we repressed
 • you repressed
 • they repressed

Past continuous

 • I was repressing
 • you were repressing
 • he|she|it was repressing
 • we were repressing
 • you were repressing
 • they were repressing

Past perfect

 • I had repressed
 • you had repressed
 • he|she|it had repressed
 • we had repressed
 • you had repressed
 • they had repressed

Past perfect continuous

 • I had been repressing
 • you had been repressing
 • he|she|it had been repressing
 • we had been repressing
 • you had been repressing
 • they had been repressing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes repress në kohët e ardhshme

Future

 • I will repress
 • you will repress
 • he|she|it will repress
 • we will repress
 • you will repress
 • they will repress

Future continuous

 • I will be repressing
 • you will be repressing
 • he|she|it will be repressing
 • we will be repressing
 • you will be repressing
 • they will be repressing

Future perfect

 • I will have repressed
 • you will have repressed
 • he|she|it will have repressed
 • we will have repressed
 • you will have repressed
 • they will have repressed

Future perfect continuous

 • I will have been repressing
 • you will have been repressing
 • he|she|it will have been repressing
 • we will have been repressing
 • you will have been repressing
 • they will have been repressing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen repress

Present participle

 • repressing

Past participle

 • repressed

Perfect Participle

 • having repressed

Imperative në anglisht, për foljen repress

Imperative

 • repress
 • let's repress
 • repress

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: circumvent peeve pistol relent repose represent reprieve republicanize roof slide taperecord