Zgjedhimi i foljes repay në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes repay në anglisht.

Zgjedhimi e foljes repay në kohën e tashme

Present Tense

 • I repay
 • you repay
 • he|she|it repays
 • we repay
 • you repay
 • they repay

Present Continuous

 • I am repaying
 • you are repaying
 • he|she|it is repaying
 • we are repaying
 • you are repaying
 • they are repaying

Present Perfect

 • I have repaid
 • you have repaid
 • he|she|it has repaid
 • we have repaid
 • you have repaid
 • they have repaid

Present Perfect Continuous

 • I have been repaying
 • you have been repaying
 • he|she|it has been repaying
 • we have been repaying
 • you have been repaying
 • they have been repaying

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes repay në kohët e shkuara

Simple past

 • I repaid
 • you repaid
 • he|she|it repaid
 • we repaid
 • you repaid
 • they repaid

Past continuous

 • I was repaying
 • you were repaying
 • he|she|it was repaying
 • we were repaying
 • you were repaying
 • they were repaying

Past perfect

 • I had repaid
 • you had repaid
 • he|she|it had repaid
 • we had repaid
 • you had repaid
 • they had repaid

Past perfect continuous

 • I had been repaying
 • you had been repaying
 • he|she|it had been repaying
 • we had been repaying
 • you had been repaying
 • they had been repaying

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes repay në kohët e ardhshme

Future

 • I will repay
 • you will repay
 • he|she|it will repay
 • we will repay
 • you will repay
 • they will repay

Future continuous

 • I will be repaying
 • you will be repaying
 • he|she|it will be repaying
 • we will be repaying
 • you will be repaying
 • they will be repaying

Future perfect

 • I will have repaid
 • you will have repaid
 • he|she|it will have repaid
 • we will have repaid
 • you will have repaid
 • they will have repaid

Future perfect continuous

 • I will have been repaying
 • you will have been repaying
 • he|she|it will have been repaying
 • we will have been repaying
 • you will have been repaying
 • they will have been repaying

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen repay

Present participle

 • repaying

Past participle

 • repaid

Perfect Participle

 • having repaid

Imperative në anglisht, për foljen repay

Imperative

 • repay
 • let's repay
 • repay

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: chunder pause pillory reinstitute reorient repatriate repeal replenish roam slang tailgate