Zgjedhimi i foljes rencounter në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes rencounter në anglisht.

Zgjedhimi e foljes rencounter në kohën e tashme

Present Tense

 • I rencounter
 • you rencounter
 • he|she|it rencounters
 • we rencounter
 • you rencounter
 • they rencounter

Present Continuous

 • I am rencountering
 • you are rencountering
 • he|she|it is rencountering
 • we are rencountering
 • you are rencountering
 • they are rencountering

Present Perfect

 • I have rencountered
 • you have rencountered
 • he|she|it has rencountered
 • we have rencountered
 • you have rencountered
 • they have rencountered

Present Perfect Continuous

 • I have been rencountering
 • you have been rencountering
 • he|she|it has been rencountering
 • we have been rencountering
 • you have been rencountering
 • they have been rencountering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes rencounter në kohët e shkuara

Simple past

 • I rencountered
 • you rencountered
 • he|she|it rencountered
 • we rencountered
 • you rencountered
 • they rencountered

Past continuous

 • I was rencountering
 • you were rencountering
 • he|she|it was rencountering
 • we were rencountering
 • you were rencountering
 • they were rencountering

Past perfect

 • I had rencountered
 • you had rencountered
 • he|she|it had rencountered
 • we had rencountered
 • you had rencountered
 • they had rencountered

Past perfect continuous

 • I had been rencountering
 • you had been rencountering
 • he|she|it had been rencountering
 • we had been rencountering
 • you had been rencountering
 • they had been rencountering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes rencounter në kohët e ardhshme

Future

 • I will rencounter
 • you will rencounter
 • he|she|it will rencounter
 • we will rencounter
 • you will rencounter
 • they will rencounter

Future continuous

 • I will be rencountering
 • you will be rencountering
 • he|she|it will be rencountering
 • we will be rencountering
 • you will be rencountering
 • they will be rencountering

Future perfect

 • I will have rencountered
 • you will have rencountered
 • he|she|it will have rencountered
 • we will have rencountered
 • you will have rencountered
 • they will have rencountered

Future perfect continuous

 • I will have been rencountering
 • you will have been rencountering
 • he|she|it will have been rencountering
 • we will have been rencountering
 • you will have been rencountering
 • they will have been rencountering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen rencounter

Present participle

 • rencountering

Past participle

 • rencountered

Perfect Participle

 • having rencountered

Imperative në anglisht, për foljen rencounter

Imperative

 • rencounter
 • let's rencounter
 • rencounter

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: chivy participate pi regret remonstrate rename rend reoccur rightsize skirt synchronize