Zgjedhimi i foljes reinforce në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes reinforce në anglisht.

Zgjedhimi e foljes reinforce në kohën e tashme

Present Tense

 • I reinforce
 • you reinforce
 • he|she|it reinforces
 • we reinforce
 • you reinforce
 • they reinforce

Present Continuous

 • I am reinforcing
 • you are reinforcing
 • he|she|it is reinforcing
 • we are reinforcing
 • you are reinforcing
 • they are reinforcing

Present Perfect

 • I have reinforced
 • you have reinforced
 • he|she|it has reinforced
 • we have reinforced
 • you have reinforced
 • they have reinforced

Present Perfect Continuous

 • I have been reinforcing
 • you have been reinforcing
 • he|she|it has been reinforcing
 • we have been reinforcing
 • you have been reinforcing
 • they have been reinforcing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes reinforce në kohët e shkuara

Simple past

 • I reinforced
 • you reinforced
 • he|she|it reinforced
 • we reinforced
 • you reinforced
 • they reinforced

Past continuous

 • I was reinforcing
 • you were reinforcing
 • he|she|it was reinforcing
 • we were reinforcing
 • you were reinforcing
 • they were reinforcing

Past perfect

 • I had reinforced
 • you had reinforced
 • he|she|it had reinforced
 • we had reinforced
 • you had reinforced
 • they had reinforced

Past perfect continuous

 • I had been reinforcing
 • you had been reinforcing
 • he|she|it had been reinforcing
 • we had been reinforcing
 • you had been reinforcing
 • they had been reinforcing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes reinforce në kohët e ardhshme

Future

 • I will reinforce
 • you will reinforce
 • he|she|it will reinforce
 • we will reinforce
 • you will reinforce
 • they will reinforce

Future continuous

 • I will be reinforcing
 • you will be reinforcing
 • he|she|it will be reinforcing
 • we will be reinforcing
 • you will be reinforcing
 • they will be reinforcing

Future perfect

 • I will have reinforced
 • you will have reinforced
 • he|she|it will have reinforced
 • we will have reinforced
 • you will have reinforced
 • they will have reinforced

Future perfect continuous

 • I will have been reinforcing
 • you will have been reinforcing
 • he|she|it will have been reinforcing
 • we will have been reinforcing
 • you will have been reinforcing
 • they will have been reinforcing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen reinforce

Present participle

 • reinforcing

Past participle

 • reinforced

Perfect Participle

 • having reinforced

Imperative në anglisht, për foljen reinforce

Imperative

 • reinforce
 • let's reinforce
 • reinforce

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: changeover padlock perforate redo reign reindict reinstate reiterate retroject sign survive