Zgjedhimi i foljes recoil në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes recoil në anglisht.

Zgjedhimi e foljes recoil në kohën e tashme

Present Tense

 • I recoil
 • you recoil
 • he|she|it recoils
 • we recoil
 • you recoil
 • they recoil

Present Continuous

 • I am recoiling
 • you are recoiling
 • he|she|it is recoiling
 • we are recoiling
 • you are recoiling
 • they are recoiling

Present Perfect

 • I have recoiled
 • you have recoiled
 • he|she|it has recoiled
 • we have recoiled
 • you have recoiled
 • they have recoiled

Present Perfect Continuous

 • I have been recoiling
 • you have been recoiling
 • he|she|it has been recoiling
 • we have been recoiling
 • you have been recoiling
 • they have been recoiling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes recoil në kohët e shkuara

Simple past

 • I recoiled
 • you recoiled
 • he|she|it recoiled
 • we recoiled
 • you recoiled
 • they recoiled

Past continuous

 • I was recoiling
 • you were recoiling
 • he|she|it was recoiling
 • we were recoiling
 • you were recoiling
 • they were recoiling

Past perfect

 • I had recoiled
 • you had recoiled
 • he|she|it had recoiled
 • we had recoiled
 • you had recoiled
 • they had recoiled

Past perfect continuous

 • I had been recoiling
 • you had been recoiling
 • he|she|it had been recoiling
 • we had been recoiling
 • you had been recoiling
 • they had been recoiling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes recoil në kohët e ardhshme

Future

 • I will recoil
 • you will recoil
 • he|she|it will recoil
 • we will recoil
 • you will recoil
 • they will recoil

Future continuous

 • I will be recoiling
 • you will be recoiling
 • he|she|it will be recoiling
 • we will be recoiling
 • you will be recoiling
 • they will be recoiling

Future perfect

 • I will have recoiled
 • you will have recoiled
 • he|she|it will have recoiled
 • we will have recoiled
 • you will have recoiled
 • they will have recoiled

Future perfect continuous

 • I will have been recoiling
 • you will have been recoiling
 • he|she|it will have been recoiling
 • we will have been recoiling
 • you will have been recoiling
 • they will have been recoiling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen recoil

Present participle

 • recoiling

Past participle

 • recoiled

Perfect Participle

 • having recoiled

Imperative në anglisht, për foljen recoil

Imperative

 • recoil
 • let's recoil
 • recoil

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cant overbear pagejack re-examine reck recognize recollect reconfirm reorient shackle stylopize