Zgjedhimi i foljes recline në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes recline në anglisht.

Zgjedhimi e foljes recline në kohën e tashme

Present Tense

 • I recline
 • you recline
 • he|she|it reclines
 • we recline
 • you recline
 • they recline

Present Continuous

 • I am reclining
 • you are reclining
 • he|she|it is reclining
 • we are reclining
 • you are reclining
 • they are reclining

Present Perfect

 • I have reclined
 • you have reclined
 • he|she|it has reclined
 • we have reclined
 • you have reclined
 • they have reclined

Present Perfect Continuous

 • I have been reclining
 • you have been reclining
 • he|she|it has been reclining
 • we have been reclining
 • you have been reclining
 • they have been reclining

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes recline në kohët e shkuara

Simple past

 • I reclined
 • you reclined
 • he|she|it reclined
 • we reclined
 • you reclined
 • they reclined

Past continuous

 • I was reclining
 • you were reclining
 • he|she|it was reclining
 • we were reclining
 • you were reclining
 • they were reclining

Past perfect

 • I had reclined
 • you had reclined
 • he|she|it had reclined
 • we had reclined
 • you had reclined
 • they had reclined

Past perfect continuous

 • I had been reclining
 • you had been reclining
 • he|she|it had been reclining
 • we had been reclining
 • you had been reclining
 • they had been reclining

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes recline në kohët e ardhshme

Future

 • I will recline
 • you will recline
 • he|she|it will recline
 • we will recline
 • you will recline
 • they will recline

Future continuous

 • I will be reclining
 • you will be reclining
 • he|she|it will be reclining
 • we will be reclining
 • you will be reclining
 • they will be reclining

Future perfect

 • I will have reclined
 • you will have reclined
 • he|she|it will have reclined
 • we will have reclined
 • you will have reclined
 • they will have reclined

Future perfect continuous

 • I will have been reclining
 • you will have been reclining
 • he|she|it will have been reclining
 • we will have been reclining
 • you will have been reclining
 • they will have been reclining

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen recline

Present participle

 • reclining

Past participle

 • reclined

Perfect Participle

 • having reclined

Imperative në anglisht, për foljen recline

Imperative

 • recline
 • let's recline
 • recline

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: canonize overarch paganize re-enact rechip reclassify recognise reconcile reorder sexualise sty