Zgjedhimi i foljes reck në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes reck në anglisht.

Zgjedhimi e foljes reck në kohën e tashme

Present Tense

 • I reck
 • you reck
 • he|she|it recks
 • we reck
 • you reck
 • they reck

Present Continuous

 • I am recking
 • you are recking
 • he|she|it is recking
 • we are recking
 • you are recking
 • they are recking

Present Perfect

 • I have recked
 • you have recked
 • he|she|it has recked
 • we have recked
 • you have recked
 • they have recked

Present Perfect Continuous

 • I have been recking
 • you have been recking
 • he|she|it has been recking
 • we have been recking
 • you have been recking
 • they have been recking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes reck në kohët e shkuara

Simple past

 • I recked
 • you recked
 • he|she|it recked
 • we recked
 • you recked
 • they recked

Past continuous

 • I was recking
 • you were recking
 • he|she|it was recking
 • we were recking
 • you were recking
 • they were recking

Past perfect

 • I had recked
 • you had recked
 • he|she|it had recked
 • we had recked
 • you had recked
 • they had recked

Past perfect continuous

 • I had been recking
 • you had been recking
 • he|she|it had been recking
 • we had been recking
 • you had been recking
 • they had been recking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes reck në kohët e ardhshme

Future

 • I will reck
 • you will reck
 • he|she|it will reck
 • we will reck
 • you will reck
 • they will reck

Future continuous

 • I will be recking
 • you will be recking
 • he|she|it will be recking
 • we will be recking
 • you will be recking
 • they will be recking

Future perfect

 • I will have recked
 • you will have recked
 • he|she|it will have recked
 • we will have recked
 • you will have recked
 • they will have recked

Future perfect continuous

 • I will have been recking
 • you will have been recking
 • he|she|it will have been recking
 • we will have been recking
 • you will have been recking
 • they will have been recking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen reck

Present participle

 • recking

Past participle

 • recked

Perfect Participle

 • having recked

Imperative në anglisht, për foljen reck

Imperative

 • reck
 • let's reck
 • reck

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cannonade over-heat packet re-echo receive recite reckon recommend rent sew stun