Zgjedhimi i foljes recast në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes recast në anglisht.

Zgjedhimi e foljes recast në kohën e tashme

Present Tense

 • I recast
 • you recast
 • he|she|it recasts
 • we recast
 • you recast
 • they recast

Present Continuous

 • I am recasting
 • you are recasting
 • he|she|it is recasting
 • we are recasting
 • you are recasting
 • they are recasting

Present Perfect

 • I have recast
 • you have recast
 • he|she|it has recast
 • we have recast
 • you have recast
 • they have recast

Present Perfect Continuous

 • I have been recasting
 • you have been recasting
 • he|she|it has been recasting
 • we have been recasting
 • you have been recasting
 • they have been recasting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes recast në kohët e shkuara

Simple past

 • I recast
 • you recast
 • he|she|it recast
 • we recast
 • you recast
 • they recast

Past continuous

 • I was recasting
 • you were recasting
 • he|she|it was recasting
 • we were recasting
 • you were recasting
 • they were recasting

Past perfect

 • I had recast
 • you had recast
 • he|she|it had recast
 • we had recast
 • you had recast
 • they had recast

Past perfect continuous

 • I had been recasting
 • you had been recasting
 • he|she|it had been recasting
 • we had been recasting
 • you had been recasting
 • they had been recasting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes recast në kohët e ardhshme

Future

 • I will recast
 • you will recast
 • he|she|it will recast
 • we will recast
 • you will recast
 • they will recast

Future continuous

 • I will be recasting
 • you will be recasting
 • he|she|it will be recasting
 • we will be recasting
 • you will be recasting
 • they will be recasting

Future perfect

 • I will have recast
 • you will have recast
 • he|she|it will have recast
 • we will have recast
 • you will have recast
 • they will have recast

Future perfect continuous

 • I will have been recasting
 • you will have been recasting
 • he|she|it will have been recasting
 • we will have been recasting
 • you will have been recasting
 • they will have been recasting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen recast

Present participle

 • recasting

Past participle

 • recast

Perfect Participle

 • having recast

Imperative në anglisht, për foljen recast

Imperative

 • recast
 • let's recast
 • recast

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: canal outthink oxidate razor-cut recalculate recapture recce recite remunerate serenade strum