Zgjedhimi i foljes recalesce në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes recalesce në anglisht.

Zgjedhimi e foljes recalesce në kohën e tashme

Present Tense

 • I recalesce
 • you recalesce
 • he|she|it recalesces
 • we recalesce
 • you recalesce
 • they recalesce

Present Continuous

 • I am recalescing
 • you are recalescing
 • he|she|it is recalescing
 • we are recalescing
 • you are recalescing
 • they are recalescing

Present Perfect

 • I have recalesced
 • you have recalesced
 • he|she|it has recalesced
 • we have recalesced
 • you have recalesced
 • they have recalesced

Present Perfect Continuous

 • I have been recalescing
 • you have been recalescing
 • he|she|it has been recalescing
 • we have been recalescing
 • you have been recalescing
 • they have been recalescing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes recalesce në kohët e shkuara

Simple past

 • I recalesced
 • you recalesced
 • he|she|it recalesced
 • we recalesced
 • you recalesced
 • they recalesced

Past continuous

 • I was recalescing
 • you were recalescing
 • he|she|it was recalescing
 • we were recalescing
 • you were recalescing
 • they were recalescing

Past perfect

 • I had recalesced
 • you had recalesced
 • he|she|it had recalesced
 • we had recalesced
 • you had recalesced
 • they had recalesced

Past perfect continuous

 • I had been recalescing
 • you had been recalescing
 • he|she|it had been recalescing
 • we had been recalescing
 • you had been recalescing
 • they had been recalescing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes recalesce në kohët e ardhshme

Future

 • I will recalesce
 • you will recalesce
 • he|she|it will recalesce
 • we will recalesce
 • you will recalesce
 • they will recalesce

Future continuous

 • I will be recalescing
 • you will be recalescing
 • he|she|it will be recalescing
 • we will be recalescing
 • you will be recalescing
 • they will be recalescing

Future perfect

 • I will have recalesced
 • you will have recalesced
 • he|she|it will have recalesced
 • we will have recalesced
 • you will have recalesced
 • they will have recalesced

Future perfect continuous

 • I will have been recalescing
 • you will have been recalescing
 • he|she|it will have been recalescing
 • we will have been recalescing
 • you will have been recalescing
 • they will have been recalescing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen recalesce

Present participle

 • recalescing

Past participle

 • recalesced

Perfect Participle

 • having recalesced

Imperative në anglisht, për foljen recalesce

Imperative

 • recalesce
 • let's recalesce
 • recalesce

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: calve outspend overwork rave rebound recalculate recall receive remonetize septuple strongarm