Zgjedhimi i foljes rebuild në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes rebuild në anglisht.

Zgjedhimi e foljes rebuild në kohën e tashme

Present Tense

 • I rebuild
 • you rebuild
 • he|she|it rebuilds
 • we rebuild
 • you rebuild
 • they rebuild

Present Continuous

 • I am rebuilding
 • you are rebuilding
 • he|she|it is rebuilding
 • we are rebuilding
 • you are rebuilding
 • they are rebuilding

Present Perfect

 • I have rebuilt
 • you have rebuilt
 • he|she|it has rebuilt
 • we have rebuilt
 • you have rebuilt
 • they have rebuilt

Present Perfect Continuous

 • I have been rebuilding
 • you have been rebuilding
 • he|she|it has been rebuilding
 • we have been rebuilding
 • you have been rebuilding
 • they have been rebuilding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes rebuild në kohët e shkuara

Simple past

 • I rebuilt
 • you rebuilt
 • he|she|it rebuilt
 • we rebuilt
 • you rebuilt
 • they rebuilt

Past continuous

 • I was rebuilding
 • you were rebuilding
 • he|she|it was rebuilding
 • we were rebuilding
 • you were rebuilding
 • they were rebuilding

Past perfect

 • I had rebuilt
 • you had rebuilt
 • he|she|it had rebuilt
 • we had rebuilt
 • you had rebuilt
 • they had rebuilt

Past perfect continuous

 • I had been rebuilding
 • you had been rebuilding
 • he|she|it had been rebuilding
 • we had been rebuilding
 • you had been rebuilding
 • they had been rebuilding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes rebuild në kohët e ardhshme

Future

 • I will rebuild
 • you will rebuild
 • he|she|it will rebuild
 • we will rebuild
 • you will rebuild
 • they will rebuild

Future continuous

 • I will be rebuilding
 • you will be rebuilding
 • he|she|it will be rebuilding
 • we will be rebuilding
 • you will be rebuilding
 • they will be rebuilding

Future perfect

 • I will have rebuilt
 • you will have rebuilt
 • he|she|it will have rebuilt
 • we will have rebuilt
 • you will have rebuilt
 • they will have rebuilt

Future perfect continuous

 • I will have been rebuilding
 • you will have been rebuilding
 • he|she|it will have been rebuilding
 • we will have been rebuilding
 • you will have been rebuilding
 • they will have been rebuilding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen rebuild

Present participle

 • rebuilding

Past participle

 • rebuilt

Perfect Participle

 • having rebuilt

Imperative në anglisht, për foljen rebuild

Imperative

 • rebuild
 • let's rebuild
 • rebuild

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: callus outshoot overweight rationalize rebate rebuff rebuke recast remit sentimentalise stripsearch