Zgjedhimi i foljes ready në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes ready në anglisht.

Zgjedhimi e foljes ready në kohën e tashme

Present Tense

 • I ready
 • you ready
 • he|she|it readies
 • we ready
 • you ready
 • they ready

Present Continuous

 • I am readying
 • you are readying
 • he|she|it is readying
 • we are readying
 • you are readying
 • they are readying

Present Perfect

 • I have readied
 • you have readied
 • he|she|it has readied
 • we have readied
 • you have readied
 • they have readied

Present Perfect Continuous

 • I have been readying
 • you have been readying
 • he|she|it has been readying
 • we have been readying
 • you have been readying
 • they have been readying

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes ready në kohët e shkuara

Simple past

 • I readied
 • you readied
 • he|she|it readied
 • we readied
 • you readied
 • they readied

Past continuous

 • I was readying
 • you were readying
 • he|she|it was readying
 • we were readying
 • you were readying
 • they were readying

Past perfect

 • I had readied
 • you had readied
 • he|she|it had readied
 • we had readied
 • you had readied
 • they had readied

Past perfect continuous

 • I had been readying
 • you had been readying
 • he|she|it had been readying
 • we had been readying
 • you had been readying
 • they had been readying

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes ready në kohët e ardhshme

Future

 • I will ready
 • you will ready
 • he|she|it will ready
 • we will ready
 • you will ready
 • they will ready

Future continuous

 • I will be readying
 • you will be readying
 • he|she|it will be readying
 • we will be readying
 • you will be readying
 • they will be readying

Future perfect

 • I will have readied
 • you will have readied
 • he|she|it will have readied
 • we will have readied
 • you will have readied
 • they will have readied

Future perfect continuous

 • I will have been readying
 • you will have been readying
 • he|she|it will have been readying
 • we will have been readying
 • you will have been readying
 • they will have been readying

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen ready

Present participle

 • readying

Past participle

 • readied

Perfect Participle

 • having readied

Imperative në anglisht, për foljen ready

Imperative

 • ready
 • let's ready
 • ready

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bustle outgain oversew raise react readvertise reaffirm reapply relate secularize stow