Zgjedhimi i foljes razz në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes razz në anglisht.

Zgjedhimi e foljes razz në kohën e tashme

Present Tense

 • I razz
 • you razz
 • he|she|it razzes
 • we razz
 • you razz
 • they razz

Present Continuous

 • I am razzing
 • you are razzing
 • he|she|it is razzing
 • we are razzing
 • you are razzing
 • they are razzing

Present Perfect

 • I have razzed
 • you have razzed
 • he|she|it has razzed
 • we have razzed
 • you have razzed
 • they have razzed

Present Perfect Continuous

 • I have been razzing
 • you have been razzing
 • he|she|it has been razzing
 • we have been razzing
 • you have been razzing
 • they have been razzing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes razz në kohët e shkuara

Simple past

 • I razzed
 • you razzed
 • he|she|it razzed
 • we razzed
 • you razzed
 • they razzed

Past continuous

 • I was razzing
 • you were razzing
 • he|she|it was razzing
 • we were razzing
 • you were razzing
 • they were razzing

Past perfect

 • I had razzed
 • you had razzed
 • he|she|it had razzed
 • we had razzed
 • you had razzed
 • they had razzed

Past perfect continuous

 • I had been razzing
 • you had been razzing
 • he|she|it had been razzing
 • we had been razzing
 • you had been razzing
 • they had been razzing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes razz në kohët e ardhshme

Future

 • I will razz
 • you will razz
 • he|she|it will razz
 • we will razz
 • you will razz
 • they will razz

Future continuous

 • I will be razzing
 • you will be razzing
 • he|she|it will be razzing
 • we will be razzing
 • you will be razzing
 • they will be razzing

Future perfect

 • I will have razzed
 • you will have razzed
 • he|she|it will have razzed
 • we will have razzed
 • you will have razzed
 • they will have razzed

Future perfect continuous

 • I will have been razzing
 • you will have been razzing
 • he|she|it will have been razzing
 • we will have been razzing
 • you will have been razzing
 • they will have been razzing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen razz

Present participle

 • razzing

Past participle

 • razzed

Perfect Participle

 • having razzed

Imperative në anglisht, për foljen razz

Imperative

 • razz
 • let's razz
 • razz

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bulwark optimize overgraze quibble rave razor-cut re-act re-echo regress scrummage stifle