Zgjedhimi i foljes ravin në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes ravin në anglisht.

Zgjedhimi e foljes ravin në kohën e tashme

Present Tense

 • I ravin
 • you ravin
 • he|she|it ravins
 • we ravin
 • you ravin
 • they ravin

Present Continuous

 • I am ravining
 • you are ravining
 • he|she|it is ravining
 • we are ravining
 • you are ravining
 • they are ravining

Present Perfect

 • I have ravined
 • you have ravined
 • he|she|it has ravined
 • we have ravined
 • you have ravined
 • they have ravined

Present Perfect Continuous

 • I have been ravining
 • you have been ravining
 • he|she|it has been ravining
 • we have been ravining
 • you have been ravining
 • they have been ravining

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes ravin në kohët e shkuara

Simple past

 • I ravined
 • you ravined
 • he|she|it ravined
 • we ravined
 • you ravined
 • they ravined

Past continuous

 • I was ravining
 • you were ravining
 • he|she|it was ravining
 • we were ravining
 • you were ravining
 • they were ravining

Past perfect

 • I had ravined
 • you had ravined
 • he|she|it had ravined
 • we had ravined
 • you had ravined
 • they had ravined

Past perfect continuous

 • I had been ravining
 • you had been ravining
 • he|she|it had been ravining
 • we had been ravining
 • you had been ravining
 • they had been ravining

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes ravin në kohët e ardhshme

Future

 • I will ravin
 • you will ravin
 • he|she|it will ravin
 • we will ravin
 • you will ravin
 • they will ravin

Future continuous

 • I will be ravining
 • you will be ravining
 • he|she|it will be ravining
 • we will be ravining
 • you will be ravining
 • they will be ravining

Future perfect

 • I will have ravined
 • you will have ravined
 • he|she|it will have ravined
 • we will have ravined
 • you will have ravined
 • they will have ravined

Future perfect continuous

 • I will have been ravining
 • you will have been ravining
 • he|she|it will have been ravining
 • we will have been ravining
 • you will have been ravining
 • they will have been ravining

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen ravin

Present participle

 • ravining

Past participle

 • ravined

Perfect Participle

 • having ravined

Imperative në anglisht, për foljen ravin

Imperative

 • ravin
 • let's ravin
 • ravin

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bulletproof oppress overfill quench rationalise ravel ravish re-chip regenerate scroop stickybeak