Zgjedhimi i foljes rasterize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes rasterize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes rasterize në kohën e tashme

Present Tense

 • I rasterize
 • you rasterize
 • he|she|it rasterizes
 • we rasterize
 • you rasterize
 • they rasterize

Present Continuous

 • I am rasterizing
 • you are rasterizing
 • he|she|it is rasterizing
 • we are rasterizing
 • you are rasterizing
 • they are rasterizing

Present Perfect

 • I have rasterized
 • you have rasterized
 • he|she|it has rasterized
 • we have rasterized
 • you have rasterized
 • they have rasterized

Present Perfect Continuous

 • I have been rasterizing
 • you have been rasterizing
 • he|she|it has been rasterizing
 • we have been rasterizing
 • you have been rasterizing
 • they have been rasterizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes rasterize në kohët e shkuara

Simple past

 • I rasterized
 • you rasterized
 • he|she|it rasterized
 • we rasterized
 • you rasterized
 • they rasterized

Past continuous

 • I was rasterizing
 • you were rasterizing
 • he|she|it was rasterizing
 • we were rasterizing
 • you were rasterizing
 • they were rasterizing

Past perfect

 • I had rasterized
 • you had rasterized
 • he|she|it had rasterized
 • we had rasterized
 • you had rasterized
 • they had rasterized

Past perfect continuous

 • I had been rasterizing
 • you had been rasterizing
 • he|she|it had been rasterizing
 • we had been rasterizing
 • you had been rasterizing
 • they had been rasterizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes rasterize në kohët e ardhshme

Future

 • I will rasterize
 • you will rasterize
 • he|she|it will rasterize
 • we will rasterize
 • you will rasterize
 • they will rasterize

Future continuous

 • I will be rasterizing
 • you will be rasterizing
 • he|she|it will be rasterizing
 • we will be rasterizing
 • you will be rasterizing
 • they will be rasterizing

Future perfect

 • I will have rasterized
 • you will have rasterized
 • he|she|it will have rasterized
 • we will have rasterized
 • you will have rasterized
 • they will have rasterized

Future perfect continuous

 • I will have been rasterizing
 • you will have been rasterizing
 • he|she|it will have been rasterizing
 • we will have been rasterizing
 • you will have been rasterizing
 • they will have been rasterizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen rasterize

Present participle

 • rasterizing

Past participle

 • rasterized

Perfect Participle

 • having rasterized

Imperative në anglisht, për foljen rasterize

Imperative

 • rasterize
 • let's rasterize
 • rasterize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: budget old-talk overdraw quant rant rasp rat rattoon refract scream stencil