Zgjedhimi i foljes purport në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes purport në anglisht.

Zgjedhimi e foljes purport në kohën e tashme

Present Tense

 • I purport
 • you purport
 • he|she|it purports
 • we purport
 • you purport
 • they purport

Present Continuous

 • I am purporting
 • you are purporting
 • he|she|it is purporting
 • we are purporting
 • you are purporting
 • they are purporting

Present Perfect

 • I have purported
 • you have purported
 • he|she|it has purported
 • we have purported
 • you have purported
 • they have purported

Present Perfect Continuous

 • I have been purporting
 • you have been purporting
 • he|she|it has been purporting
 • we have been purporting
 • you have been purporting
 • they have been purporting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes purport në kohët e shkuara

Simple past

 • I purported
 • you purported
 • he|she|it purported
 • we purported
 • you purported
 • they purported

Past continuous

 • I was purporting
 • you were purporting
 • he|she|it was purporting
 • we were purporting
 • you were purporting
 • they were purporting

Past perfect

 • I had purported
 • you had purported
 • he|she|it had purported
 • we had purported
 • you had purported
 • they had purported

Past perfect continuous

 • I had been purporting
 • you had been purporting
 • he|she|it had been purporting
 • we had been purporting
 • you had been purporting
 • they had been purporting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes purport në kohët e ardhshme

Future

 • I will purport
 • you will purport
 • he|she|it will purport
 • we will purport
 • you will purport
 • they will purport

Future continuous

 • I will be purporting
 • you will be purporting
 • he|she|it will be purporting
 • we will be purporting
 • you will be purporting
 • they will be purporting

Future perfect

 • I will have purported
 • you will have purported
 • he|she|it will have purported
 • we will have purported
 • you will have purported
 • they will have purported

Future perfect continuous

 • I will have been purporting
 • you will have been purporting
 • he|she|it will have been purporting
 • we will have been purporting
 • you will have been purporting
 • they will have been purporting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen purport

Present participle

 • purporting

Past participle

 • purported

Perfect Participle

 • having purported

Imperative në anglisht, për foljen purport

Imperative

 • purport
 • let's purport
 • purport

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: boss negate organize promote purchase purloin purpose pustulate recce sain spool