Zgjedhimi i foljes pulverise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes pulverise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes pulverise në kohën e tashme

Present Tense

 • I pulverise
 • you pulverise
 • he|she|it pulverises
 • we pulverise
 • you pulverise
 • they pulverise

Present Continuous

 • I am pulverising
 • you are pulverising
 • he|she|it is pulverising
 • we are pulverising
 • you are pulverising
 • they are pulverising

Present Perfect

 • I have pulverised
 • you have pulverised
 • he|she|it has pulverised
 • we have pulverised
 • you have pulverised
 • they have pulverised

Present Perfect Continuous

 • I have been pulverising
 • you have been pulverising
 • he|she|it has been pulverising
 • we have been pulverising
 • you have been pulverising
 • they have been pulverising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes pulverise në kohët e shkuara

Simple past

 • I pulverised
 • you pulverised
 • he|she|it pulverised
 • we pulverised
 • you pulverised
 • they pulverised

Past continuous

 • I was pulverising
 • you were pulverising
 • he|she|it was pulverising
 • we were pulverising
 • you were pulverising
 • they were pulverising

Past perfect

 • I had pulverised
 • you had pulverised
 • he|she|it had pulverised
 • we had pulverised
 • you had pulverised
 • they had pulverised

Past perfect continuous

 • I had been pulverising
 • you had been pulverising
 • he|she|it had been pulverising
 • we had been pulverising
 • you had been pulverising
 • they had been pulverising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes pulverise në kohët e ardhshme

Future

 • I will pulverise
 • you will pulverise
 • he|she|it will pulverise
 • we will pulverise
 • you will pulverise
 • they will pulverise

Future continuous

 • I will be pulverising
 • you will be pulverising
 • he|she|it will be pulverising
 • we will be pulverising
 • you will be pulverising
 • they will be pulverising

Future perfect

 • I will have pulverised
 • you will have pulverised
 • he|she|it will have pulverised
 • we will have pulverised
 • you will have pulverised
 • they will have pulverised

Future perfect continuous

 • I will have been pulverising
 • you will have been pulverising
 • he|she|it will have been pulverising
 • we will have been pulverising
 • you will have been pulverising
 • they will have been pulverising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen pulverise

Present participle

 • pulverising

Past participle

 • pulverised

Perfect Participle

 • having pulverised

Imperative në anglisht, për foljen pulverise

Imperative

 • pulverise
 • let's pulverise
 • pulverise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: booby-trap narrowcast operate professionalise puke pulse pulverize punt reave run splash