Zgjedhimi i foljes protect në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes protect në anglisht.

Zgjedhimi e foljes protect në kohën e tashme

Present Tense

 • I protect
 • you protect
 • he|she|it protects
 • we protect
 • you protect
 • they protect

Present Continuous

 • I am protecting
 • you are protecting
 • he|she|it is protecting
 • we are protecting
 • you are protecting
 • they are protecting

Present Perfect

 • I have protected
 • you have protected
 • he|she|it has protected
 • we have protected
 • you have protected
 • they have protected

Present Perfect Continuous

 • I have been protecting
 • you have been protecting
 • he|she|it has been protecting
 • we have been protecting
 • you have been protecting
 • they have been protecting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes protect në kohët e shkuara

Simple past

 • I protected
 • you protected
 • he|she|it protected
 • we protected
 • you protected
 • they protected

Past continuous

 • I was protecting
 • you were protecting
 • he|she|it was protecting
 • we were protecting
 • you were protecting
 • they were protecting

Past perfect

 • I had protected
 • you had protected
 • he|she|it had protected
 • we had protected
 • you had protected
 • they had protected

Past perfect continuous

 • I had been protecting
 • you had been protecting
 • he|she|it had been protecting
 • we had been protecting
 • you had been protecting
 • they had been protecting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes protect në kohët e ardhshme

Future

 • I will protect
 • you will protect
 • he|she|it will protect
 • we will protect
 • you will protect
 • they will protect

Future continuous

 • I will be protecting
 • you will be protecting
 • he|she|it will be protecting
 • we will be protecting
 • you will be protecting
 • they will be protecting

Future perfect

 • I will have protected
 • you will have protected
 • he|she|it will have protected
 • we will have protected
 • you will have protected
 • they will have protected

Future perfect continuous

 • I will have been protecting
 • you will have been protecting
 • he|she|it will have been protecting
 • we will have been protecting
 • you will have been protecting
 • they will have been protecting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen protect

Present participle

 • protecting

Past participle

 • protected

Perfect Participle

 • having protected

Imperative në anglisht, për foljen protect

Imperative

 • protect
 • let's protect
 • protect

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: blunder murmur obtund prey proselyte prostrate protest prune reacquaint roughen specialise