Zgjedhimi i foljes promulgate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes promulgate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes promulgate në kohën e tashme

Present Tense

 • I promulgate
 • you promulgate
 • he|she|it promulgates
 • we promulgate
 • you promulgate
 • they promulgate

Present Continuous

 • I am promulgating
 • you are promulgating
 • he|she|it is promulgating
 • we are promulgating
 • you are promulgating
 • they are promulgating

Present Perfect

 • I have promulgated
 • you have promulgated
 • he|she|it has promulgated
 • we have promulgated
 • you have promulgated
 • they have promulgated

Present Perfect Continuous

 • I have been promulgating
 • you have been promulgating
 • he|she|it has been promulgating
 • we have been promulgating
 • you have been promulgating
 • they have been promulgating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes promulgate në kohët e shkuara

Simple past

 • I promulgated
 • you promulgated
 • he|she|it promulgated
 • we promulgated
 • you promulgated
 • they promulgated

Past continuous

 • I was promulgating
 • you were promulgating
 • he|she|it was promulgating
 • we were promulgating
 • you were promulgating
 • they were promulgating

Past perfect

 • I had promulgated
 • you had promulgated
 • he|she|it had promulgated
 • we had promulgated
 • you had promulgated
 • they had promulgated

Past perfect continuous

 • I had been promulgating
 • you had been promulgating
 • he|she|it had been promulgating
 • we had been promulgating
 • you had been promulgating
 • they had been promulgating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes promulgate në kohët e ardhshme

Future

 • I will promulgate
 • you will promulgate
 • he|she|it will promulgate
 • we will promulgate
 • you will promulgate
 • they will promulgate

Future continuous

 • I will be promulgating
 • you will be promulgating
 • he|she|it will be promulgating
 • we will be promulgating
 • you will be promulgating
 • they will be promulgating

Future perfect

 • I will have promulgated
 • you will have promulgated
 • he|she|it will have promulgated
 • we will have promulgated
 • you will have promulgated
 • they will have promulgated

Future perfect continuous

 • I will have been promulgating
 • you will have been promulgating
 • he|she|it will have been promulgating
 • we will have been promulgating
 • you will have been promulgating
 • they will have been promulgating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen promulgate

Present participle

 • promulgating

Past participle

 • promulgated

Perfect Participle

 • having promulgated

Imperative në anglisht, për foljen promulgate

Imperative

 • promulgate
 • let's promulgate
 • promulgate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: blindfold mountaineer nudge preregister proliferate prompt pronate propagate re-advertise roister sough