Zgjedhimi i foljes proliferate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes proliferate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes proliferate në kohën e tashme

Present Tense

 • I proliferate
 • you proliferate
 • he|she|it proliferates
 • we proliferate
 • you proliferate
 • they proliferate

Present Continuous

 • I am proliferating
 • you are proliferating
 • he|she|it is proliferating
 • we are proliferating
 • you are proliferating
 • they are proliferating

Present Perfect

 • I have proliferated
 • you have proliferated
 • he|she|it has proliferated
 • we have proliferated
 • you have proliferated
 • they have proliferated

Present Perfect Continuous

 • I have been proliferating
 • you have been proliferating
 • he|she|it has been proliferating
 • we have been proliferating
 • you have been proliferating
 • they have been proliferating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes proliferate në kohët e shkuara

Simple past

 • I proliferated
 • you proliferated
 • he|she|it proliferated
 • we proliferated
 • you proliferated
 • they proliferated

Past continuous

 • I was proliferating
 • you were proliferating
 • he|she|it was proliferating
 • we were proliferating
 • you were proliferating
 • they were proliferating

Past perfect

 • I had proliferated
 • you had proliferated
 • he|she|it had proliferated
 • we had proliferated
 • you had proliferated
 • they had proliferated

Past perfect continuous

 • I had been proliferating
 • you had been proliferating
 • he|she|it had been proliferating
 • we had been proliferating
 • you had been proliferating
 • they had been proliferating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes proliferate në kohët e ardhshme

Future

 • I will proliferate
 • you will proliferate
 • he|she|it will proliferate
 • we will proliferate
 • you will proliferate
 • they will proliferate

Future continuous

 • I will be proliferating
 • you will be proliferating
 • he|she|it will be proliferating
 • we will be proliferating
 • you will be proliferating
 • they will be proliferating

Future perfect

 • I will have proliferated
 • you will have proliferated
 • he|she|it will have proliferated
 • we will have proliferated
 • you will have proliferated
 • they will have proliferated

Future perfect continuous

 • I will have been proliferating
 • you will have been proliferating
 • he|she|it will have been proliferating
 • we will have been proliferating
 • you will have been proliferating
 • they will have been proliferating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen proliferate

Present participle

 • proliferating

Past participle

 • proliferated

Perfect Participle

 • having proliferated

Imperative në anglisht, për foljen proliferate

Imperative

 • proliferate
 • let's proliferate
 • proliferate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: blemish motorize notch prep program prolapse prologue pronominalize ravin robe soothsay