Zgjedhimi i foljes proclaim në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes proclaim në anglisht.

Zgjedhimi e foljes proclaim në kohën e tashme

Present Tense

 • I proclaim
 • you proclaim
 • he|she|it proclaims
 • we proclaim
 • you proclaim
 • they proclaim

Present Continuous

 • I am proclaiming
 • you are proclaiming
 • he|she|it is proclaiming
 • we are proclaiming
 • you are proclaiming
 • they are proclaiming

Present Perfect

 • I have proclaimed
 • you have proclaimed
 • he|she|it has proclaimed
 • we have proclaimed
 • you have proclaimed
 • they have proclaimed

Present Perfect Continuous

 • I have been proclaiming
 • you have been proclaiming
 • he|she|it has been proclaiming
 • we have been proclaiming
 • you have been proclaiming
 • they have been proclaiming

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes proclaim në kohët e shkuara

Simple past

 • I proclaimed
 • you proclaimed
 • he|she|it proclaimed
 • we proclaimed
 • you proclaimed
 • they proclaimed

Past continuous

 • I was proclaiming
 • you were proclaiming
 • he|she|it was proclaiming
 • we were proclaiming
 • you were proclaiming
 • they were proclaiming

Past perfect

 • I had proclaimed
 • you had proclaimed
 • he|she|it had proclaimed
 • we had proclaimed
 • you had proclaimed
 • they had proclaimed

Past perfect continuous

 • I had been proclaiming
 • you had been proclaiming
 • he|she|it had been proclaiming
 • we had been proclaiming
 • you had been proclaiming
 • they had been proclaiming

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes proclaim në kohët e ardhshme

Future

 • I will proclaim
 • you will proclaim
 • he|she|it will proclaim
 • we will proclaim
 • you will proclaim
 • they will proclaim

Future continuous

 • I will be proclaiming
 • you will be proclaiming
 • he|she|it will be proclaiming
 • we will be proclaiming
 • you will be proclaiming
 • they will be proclaiming

Future perfect

 • I will have proclaimed
 • you will have proclaimed
 • he|she|it will have proclaimed
 • we will have proclaimed
 • you will have proclaimed
 • they will have proclaimed

Future perfect continuous

 • I will have been proclaiming
 • you will have been proclaiming
 • he|she|it will have been proclaiming
 • we will have been proclaiming
 • you will have been proclaiming
 • they will have been proclaiming

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen proclaim

Present participle

 • proclaiming

Past participle

 • proclaimed

Perfect Participle

 • having proclaimed

Imperative në anglisht, për foljen proclaim

Imperative

 • proclaim
 • let's proclaim
 • proclaim

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: blacklist moon nigrify predispose privilege procession procrastinate professionalize rankle rim softsoap