Zgjedhimi i foljes prioritize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes prioritize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes prioritize në kohën e tashme

Present Tense

 • I prioritize
 • you prioritize
 • he|she|it prioritizes
 • we prioritize
 • you prioritize
 • they prioritize

Present Continuous

 • I am prioritizing
 • you are prioritizing
 • he|she|it is prioritizing
 • we are prioritizing
 • you are prioritizing
 • they are prioritizing

Present Perfect

 • I have prioritized
 • you have prioritized
 • he|she|it has prioritized
 • we have prioritized
 • you have prioritized
 • they have prioritized

Present Perfect Continuous

 • I have been prioritizing
 • you have been prioritizing
 • he|she|it has been prioritizing
 • we have been prioritizing
 • you have been prioritizing
 • they have been prioritizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes prioritize në kohët e shkuara

Simple past

 • I prioritized
 • you prioritized
 • he|she|it prioritized
 • we prioritized
 • you prioritized
 • they prioritized

Past continuous

 • I was prioritizing
 • you were prioritizing
 • he|she|it was prioritizing
 • we were prioritizing
 • you were prioritizing
 • they were prioritizing

Past perfect

 • I had prioritized
 • you had prioritized
 • he|she|it had prioritized
 • we had prioritized
 • you had prioritized
 • they had prioritized

Past perfect continuous

 • I had been prioritizing
 • you had been prioritizing
 • he|she|it had been prioritizing
 • we had been prioritizing
 • you had been prioritizing
 • they had been prioritizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes prioritize në kohët e ardhshme

Future

 • I will prioritize
 • you will prioritize
 • he|she|it will prioritize
 • we will prioritize
 • you will prioritize
 • they will prioritize

Future continuous

 • I will be prioritizing
 • you will be prioritizing
 • he|she|it will be prioritizing
 • we will be prioritizing
 • you will be prioritizing
 • they will be prioritizing

Future perfect

 • I will have prioritized
 • you will have prioritized
 • he|she|it will have prioritized
 • we will have prioritized
 • you will have prioritized
 • they will have prioritized

Future perfect continuous

 • I will have been prioritizing
 • you will have been prioritizing
 • he|she|it will have been prioritizing
 • we will have been prioritizing
 • you will have been prioritizing
 • they will have been prioritizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen prioritize

Present participle

 • prioritizing

Past participle

 • prioritized

Perfect Participle

 • having prioritized

Imperative në anglisht, për foljen prioritize

Imperative

 • prioritize
 • let's prioritize
 • prioritize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bitter mollycoddle neuter preconceive prig prioritise prise process ram-aid riff socket