Zgjedhimi i foljes prevail në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes prevail në anglisht.

Zgjedhimi e foljes prevail në kohën e tashme

Present Tense

 • I prevail
 • you prevail
 • he|she|it prevails
 • we prevail
 • you prevail
 • they prevail

Present Continuous

 • I am prevailing
 • you are prevailing
 • he|she|it is prevailing
 • we are prevailing
 • you are prevailing
 • they are prevailing

Present Perfect

 • I have prevailed
 • you have prevailed
 • he|she|it has prevailed
 • we have prevailed
 • you have prevailed
 • they have prevailed

Present Perfect Continuous

 • I have been prevailing
 • you have been prevailing
 • he|she|it has been prevailing
 • we have been prevailing
 • you have been prevailing
 • they have been prevailing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes prevail në kohët e shkuara

Simple past

 • I prevailed
 • you prevailed
 • he|she|it prevailed
 • we prevailed
 • you prevailed
 • they prevailed

Past continuous

 • I was prevailing
 • you were prevailing
 • he|she|it was prevailing
 • we were prevailing
 • you were prevailing
 • they were prevailing

Past perfect

 • I had prevailed
 • you had prevailed
 • he|she|it had prevailed
 • we had prevailed
 • you had prevailed
 • they had prevailed

Past perfect continuous

 • I had been prevailing
 • you had been prevailing
 • he|she|it had been prevailing
 • we had been prevailing
 • you had been prevailing
 • they had been prevailing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes prevail në kohët e ardhshme

Future

 • I will prevail
 • you will prevail
 • he|she|it will prevail
 • we will prevail
 • you will prevail
 • they will prevail

Future continuous

 • I will be prevailing
 • you will be prevailing
 • he|she|it will be prevailing
 • we will be prevailing
 • you will be prevailing
 • they will be prevailing

Future perfect

 • I will have prevailed
 • you will have prevailed
 • he|she|it will have prevailed
 • we will have prevailed
 • you will have prevailed
 • they will have prevailed

Future perfect continuous

 • I will have been prevailing
 • you will have been prevailing
 • he|she|it will have been prevailing
 • we will have been prevailing
 • you will have been prevailing
 • they will have been prevailing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen prevail

Present participle

 • prevailing

Past participle

 • prevailed

Perfect Participle

 • having prevailed

Imperative në anglisht, për foljen prevail

Imperative

 • prevail
 • let's prevail
 • prevail

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: billow mock neck pre-digest presume prettify prevaricate pride radio rewire snort