Zgjedhimi i foljes preside në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes preside në anglisht.

Zgjedhimi e foljes preside në kohën e tashme

Present Tense

 • I preside
 • you preside
 • he|she|it presides
 • we preside
 • you preside
 • they preside

Present Continuous

 • I am presiding
 • you are presiding
 • he|she|it is presiding
 • we are presiding
 • you are presiding
 • they are presiding

Present Perfect

 • I have presided
 • you have presided
 • he|she|it has presided
 • we have presided
 • you have presided
 • they have presided

Present Perfect Continuous

 • I have been presiding
 • you have been presiding
 • he|she|it has been presiding
 • we have been presiding
 • you have been presiding
 • they have been presiding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes preside në kohët e shkuara

Simple past

 • I presided
 • you presided
 • he|she|it presided
 • we presided
 • you presided
 • they presided

Past continuous

 • I was presiding
 • you were presiding
 • he|she|it was presiding
 • we were presiding
 • you were presiding
 • they were presiding

Past perfect

 • I had presided
 • you had presided
 • he|she|it had presided
 • we had presided
 • you had presided
 • they had presided

Past perfect continuous

 • I had been presiding
 • you had been presiding
 • he|she|it had been presiding
 • we had been presiding
 • you had been presiding
 • they had been presiding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes preside në kohët e ardhshme

Future

 • I will preside
 • you will preside
 • he|she|it will preside
 • we will preside
 • you will preside
 • they will preside

Future continuous

 • I will be presiding
 • you will be presiding
 • he|she|it will be presiding
 • we will be presiding
 • you will be presiding
 • they will be presiding

Future perfect

 • I will have presided
 • you will have presided
 • he|she|it will have presided
 • we will have presided
 • you will have presided
 • they will have presided

Future perfect continuous

 • I will have been presiding
 • you will have been presiding
 • he|she|it will have been presiding
 • we will have been presiding
 • you will have been presiding
 • they will have been presiding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen preside

Present participle

 • presiding

Past participle

 • presided

Perfect Participle

 • having presided

Imperative në anglisht, për foljen preside

Imperative

 • preside
 • let's preside
 • preside

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bewitch mistime narrate poussette prescind preset presignify presume quirk revet snick