Zgjedhimi i foljes preserve në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes preserve në anglisht.

Zgjedhimi e foljes preserve në kohën e tashme

Present Tense

 • I preserve
 • you preserve
 • he|she|it preserves
 • we preserve
 • you preserve
 • they preserve

Present Continuous

 • I am preserving
 • you are preserving
 • he|she|it is preserving
 • we are preserving
 • you are preserving
 • they are preserving

Present Perfect

 • I have preserved
 • you have preserved
 • he|she|it has preserved
 • we have preserved
 • you have preserved
 • they have preserved

Present Perfect Continuous

 • I have been preserving
 • you have been preserving
 • he|she|it has been preserving
 • we have been preserving
 • you have been preserving
 • they have been preserving

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes preserve në kohët e shkuara

Simple past

 • I preserved
 • you preserved
 • he|she|it preserved
 • we preserved
 • you preserved
 • they preserved

Past continuous

 • I was preserving
 • you were preserving
 • he|she|it was preserving
 • we were preserving
 • you were preserving
 • they were preserving

Past perfect

 • I had preserved
 • you had preserved
 • he|she|it had preserved
 • we had preserved
 • you had preserved
 • they had preserved

Past perfect continuous

 • I had been preserving
 • you had been preserving
 • he|she|it had been preserving
 • we had been preserving
 • you had been preserving
 • they had been preserving

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes preserve në kohët e ardhshme

Future

 • I will preserve
 • you will preserve
 • he|she|it will preserve
 • we will preserve
 • you will preserve
 • they will preserve

Future continuous

 • I will be preserving
 • you will be preserving
 • he|she|it will be preserving
 • we will be preserving
 • you will be preserving
 • they will be preserving

Future perfect

 • I will have preserved
 • you will have preserved
 • he|she|it will have preserved
 • we will have preserved
 • you will have preserved
 • they will have preserved

Future perfect continuous

 • I will have been preserving
 • you will have been preserving
 • he|she|it will have been preserving
 • we will have been preserving
 • you will have been preserving
 • they will have been preserving

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen preserve

Present participle

 • preserving

Past participle

 • preserved

Perfect Participle

 • having preserved

Imperative në anglisht, për foljen preserve

Imperative

 • preserve
 • let's preserve
 • preserve

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: beware mistake narcotize pound preregister present preset pressurize quintuplicate revert sneer