Zgjedhimi i foljes presage në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes presage në anglisht.

Zgjedhimi e foljes presage në kohën e tashme

Present Tense

 • I presage
 • you presage
 • he|she|it presages
 • we presage
 • you presage
 • they presage

Present Continuous

 • I am presaging
 • you are presaging
 • he|she|it is presaging
 • we are presaging
 • you are presaging
 • they are presaging

Present Perfect

 • I have presaged
 • you have presaged
 • he|she|it has presaged
 • we have presaged
 • you have presaged
 • they have presaged

Present Perfect Continuous

 • I have been presaging
 • you have been presaging
 • he|she|it has been presaging
 • we have been presaging
 • you have been presaging
 • they have been presaging

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes presage në kohët e shkuara

Simple past

 • I presaged
 • you presaged
 • he|she|it presaged
 • we presaged
 • you presaged
 • they presaged

Past continuous

 • I was presaging
 • you were presaging
 • he|she|it was presaging
 • we were presaging
 • you were presaging
 • they were presaging

Past perfect

 • I had presaged
 • you had presaged
 • he|she|it had presaged
 • we had presaged
 • you had presaged
 • they had presaged

Past perfect continuous

 • I had been presaging
 • you had been presaging
 • he|she|it had been presaging
 • we had been presaging
 • you had been presaging
 • they had been presaging

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes presage në kohët e ardhshme

Future

 • I will presage
 • you will presage
 • he|she|it will presage
 • we will presage
 • you will presage
 • they will presage

Future continuous

 • I will be presaging
 • you will be presaging
 • he|she|it will be presaging
 • we will be presaging
 • you will be presaging
 • they will be presaging

Future perfect

 • I will have presaged
 • you will have presaged
 • he|she|it will have presaged
 • we will have presaged
 • you will have presaged
 • they will have presaged

Future perfect continuous

 • I will have been presaging
 • you will have been presaging
 • he|she|it will have been presaging
 • we will have been presaging
 • you will have been presaging
 • they will have been presaging

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen presage

Present participle

 • presaging

Past participle

 • presaged

Perfect Participle

 • having presaged

Imperative në anglisht, për foljen presage

Imperative

 • presage
 • let's presage
 • presage

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: betide mission name-check potter prepare preregister prescind press quickstep revel snarf