Zgjedhimi i foljes prepone në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes prepone në anglisht.

Zgjedhimi e foljes prepone në kohën e tashme

Present Tense

 • I prepone
 • you prepone
 • he|she|it prepones
 • we prepone
 • you prepone
 • they prepone

Present Continuous

 • I am preponing
 • you are preponing
 • he|she|it is preponing
 • we are preponing
 • you are preponing
 • they are preponing

Present Perfect

 • I have preponed
 • you have preponed
 • he|she|it has preponed
 • we have preponed
 • you have preponed
 • they have preponed

Present Perfect Continuous

 • I have been preponing
 • you have been preponing
 • he|she|it has been preponing
 • we have been preponing
 • you have been preponing
 • they have been preponing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes prepone në kohët e shkuara

Simple past

 • I preponed
 • you preponed
 • he|she|it preponed
 • we preponed
 • you preponed
 • they preponed

Past continuous

 • I was preponing
 • you were preponing
 • he|she|it was preponing
 • we were preponing
 • you were preponing
 • they were preponing

Past perfect

 • I had preponed
 • you had preponed
 • he|she|it had preponed
 • we had preponed
 • you had preponed
 • they had preponed

Past perfect continuous

 • I had been preponing
 • you had been preponing
 • he|she|it had been preponing
 • we had been preponing
 • you had been preponing
 • they had been preponing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes prepone në kohët e ardhshme

Future

 • I will prepone
 • you will prepone
 • he|she|it will prepone
 • we will prepone
 • you will prepone
 • they will prepone

Future continuous

 • I will be preponing
 • you will be preponing
 • he|she|it will be preponing
 • we will be preponing
 • you will be preponing
 • they will be preponing

Future perfect

 • I will have preponed
 • you will have preponed
 • he|she|it will have preponed
 • we will have preponed
 • you will have preponed
 • they will have preponed

Future perfect continuous

 • I will have been preponing
 • you will have been preponing
 • he|she|it will have been preponing
 • we will have been preponing
 • you will have been preponing
 • they will have been preponing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen prepone

Present participle

 • preponing

Past participle

 • preponed

Perfect Participle

 • having preponed

Imperative në anglisht, për foljen prepone

Imperative

 • prepone
 • let's prepone
 • prepone

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: beta-test misrule nab pot-roast premonish preponderate prepossess preserve queue revalue snag