Zgjedhimi i foljes prep në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes prep në anglisht.

Zgjedhimi e foljes prep në kohën e tashme

Present Tense

 • I prep
 • you prep
 • he|she|it preps
 • we prep
 • you prep
 • they prep

Present Continuous

 • I am prepping
 • you are prepping
 • he|she|it is prepping
 • we are prepping
 • you are prepping
 • they are prepping

Present Perfect

 • I have prepped
 • you have prepped
 • he|she|it has prepped
 • we have prepped
 • you have prepped
 • they have prepped

Present Perfect Continuous

 • I have been prepping
 • you have been prepping
 • he|she|it has been prepping
 • we have been prepping
 • you have been prepping
 • they have been prepping

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes prep në kohët e shkuara

Simple past

 • I prepped
 • you prepped
 • he|she|it prepped
 • we prepped
 • you prepped
 • they prepped

Past continuous

 • I was prepping
 • you were prepping
 • he|she|it was prepping
 • we were prepping
 • you were prepping
 • they were prepping

Past perfect

 • I had prepped
 • you had prepped
 • he|she|it had prepped
 • we had prepped
 • you had prepped
 • they had prepped

Past perfect continuous

 • I had been prepping
 • you had been prepping
 • he|she|it had been prepping
 • we had been prepping
 • you had been prepping
 • they had been prepping

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes prep në kohët e ardhshme

Future

 • I will prep
 • you will prep
 • he|she|it will prep
 • we will prep
 • you will prep
 • they will prep

Future continuous

 • I will be prepping
 • you will be prepping
 • he|she|it will be prepping
 • we will be prepping
 • you will be prepping
 • they will be prepping

Future perfect

 • I will have prepped
 • you will have prepped
 • he|she|it will have prepped
 • we will have prepped
 • you will have prepped
 • they will have prepped

Future perfect continuous

 • I will have been prepping
 • you will have been prepping
 • he|she|it will have been prepping
 • we will have been prepping
 • you will have been prepping
 • they will have been prepping

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen prep

Present participle

 • prepping

Past participle

 • prepped

Perfect Participle

 • having prepped

Imperative në anglisht, për foljen prep

Imperative

 • prep
 • let's prep
 • prep

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bestow misread muzzle postulate premeditate preordain prepare prescribe quench reunite smutch