Zgjedhimi i foljes premiere në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes premiere në anglisht.

Zgjedhimi e foljes premiere në kohën e tashme

Present Tense

 • I premiere
 • you premiere
 • he|she|it premieres
 • we premiere
 • you premiere
 • they premiere

Present Continuous

 • I am premiering
 • you are premiering
 • he|she|it is premiering
 • we are premiering
 • you are premiering
 • they are premiering

Present Perfect

 • I have premiered
 • you have premiered
 • he|she|it has premiered
 • we have premiered
 • you have premiered
 • they have premiered

Present Perfect Continuous

 • I have been premiering
 • you have been premiering
 • he|she|it has been premiering
 • we have been premiering
 • you have been premiering
 • they have been premiering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes premiere në kohët e shkuara

Simple past

 • I premiered
 • you premiered
 • he|she|it premiered
 • we premiered
 • you premiered
 • they premiered

Past continuous

 • I was premiering
 • you were premiering
 • he|she|it was premiering
 • we were premiering
 • you were premiering
 • they were premiering

Past perfect

 • I had premiered
 • you had premiered
 • he|she|it had premiered
 • we had premiered
 • you had premiered
 • they had premiered

Past perfect continuous

 • I had been premiering
 • you had been premiering
 • he|she|it had been premiering
 • we had been premiering
 • you had been premiering
 • they had been premiering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes premiere në kohët e ardhshme

Future

 • I will premiere
 • you will premiere
 • he|she|it will premiere
 • we will premiere
 • you will premiere
 • they will premiere

Future continuous

 • I will be premiering
 • you will be premiering
 • he|she|it will be premiering
 • we will be premiering
 • you will be premiering
 • they will be premiering

Future perfect

 • I will have premiered
 • you will have premiered
 • he|she|it will have premiered
 • we will have premiered
 • you will have premiered
 • they will have premiered

Future perfect continuous

 • I will have been premiering
 • you will have been premiering
 • he|she|it will have been premiering
 • we will have been premiering
 • you will have been premiering
 • they will have been premiering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen premiere

Present participle

 • premiering

Past participle

 • premiered

Perfect Participle

 • having premiered

Imperative në anglisht, për foljen premiere

Imperative

 • premiere
 • let's premiere
 • premiere

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bespread misplace mute postdate preinstall premeditate premise prepone quartersaw retroject smoothen