Zgjedhimi i foljes pray në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes pray në anglisht.

Zgjedhimi e foljes pray në kohën e tashme

Present Tense

 • I pray
 • you pray
 • he|she|it prays
 • we pray
 • you pray
 • they pray

Present Continuous

 • I am praying
 • you are praying
 • he|she|it is praying
 • we are praying
 • you are praying
 • they are praying

Present Perfect

 • I have prayed
 • you have prayed
 • he|she|it has prayed
 • we have prayed
 • you have prayed
 • they have prayed

Present Perfect Continuous

 • I have been praying
 • you have been praying
 • he|she|it has been praying
 • we have been praying
 • you have been praying
 • they have been praying

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes pray në kohët e shkuara

Simple past

 • I prayed
 • you prayed
 • he|she|it prayed
 • we prayed
 • you prayed
 • they prayed

Past continuous

 • I was praying
 • you were praying
 • he|she|it was praying
 • we were praying
 • you were praying
 • they were praying

Past perfect

 • I had prayed
 • you had prayed
 • he|she|it had prayed
 • we had prayed
 • you had prayed
 • they had prayed

Past perfect continuous

 • I had been praying
 • you had been praying
 • he|she|it had been praying
 • we had been praying
 • you had been praying
 • they had been praying

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes pray në kohët e ardhshme

Future

 • I will pray
 • you will pray
 • he|she|it will pray
 • we will pray
 • you will pray
 • they will pray

Future continuous

 • I will be praying
 • you will be praying
 • he|she|it will be praying
 • we will be praying
 • you will be praying
 • they will be praying

Future perfect

 • I will have prayed
 • you will have prayed
 • he|she|it will have prayed
 • we will have prayed
 • you will have prayed
 • they will have prayed

Future perfect continuous

 • I will have been praying
 • you will have been praying
 • he|she|it will have been praying
 • we will have been praying
 • you will have been praying
 • they will have been praying

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen pray

Present participle

 • praying

Past participle

 • prayed

Perfect Participle

 • having prayed

Imperative në anglisht, për foljen pray

Imperative

 • pray
 • let's pray
 • pray

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: begrudge minister motive polarize practise prattle pre-book preachify pun respawn slight