Zgjedhimi i foljes postdate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes postdate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes postdate në kohën e tashme

Present Tense

 • I postdate
 • you postdate
 • he|she|it postdates
 • we postdate
 • you postdate
 • they postdate

Present Continuous

 • I am postdating
 • you are postdating
 • he|she|it is postdating
 • we are postdating
 • you are postdating
 • they are postdating

Present Perfect

 • I have postdated
 • you have postdated
 • he|she|it has postdated
 • we have postdated
 • you have postdated
 • they have postdated

Present Perfect Continuous

 • I have been postdating
 • you have been postdating
 • he|she|it has been postdating
 • we have been postdating
 • you have been postdating
 • they have been postdating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes postdate në kohët e shkuara

Simple past

 • I postdated
 • you postdated
 • he|she|it postdated
 • we postdated
 • you postdated
 • they postdated

Past continuous

 • I was postdating
 • you were postdating
 • he|she|it was postdating
 • we were postdating
 • you were postdating
 • they were postdating

Past perfect

 • I had postdated
 • you had postdated
 • he|she|it had postdated
 • we had postdated
 • you had postdated
 • they had postdated

Past perfect continuous

 • I had been postdating
 • you had been postdating
 • he|she|it had been postdating
 • we had been postdating
 • you had been postdating
 • they had been postdating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes postdate në kohët e ardhshme

Future

 • I will postdate
 • you will postdate
 • he|she|it will postdate
 • we will postdate
 • you will postdate
 • they will postdate

Future continuous

 • I will be postdating
 • you will be postdating
 • he|she|it will be postdating
 • we will be postdating
 • you will be postdating
 • they will be postdating

Future perfect

 • I will have postdated
 • you will have postdated
 • he|she|it will have postdated
 • we will have postdated
 • you will have postdated
 • they will have postdated

Future perfect continuous

 • I will have been postdating
 • you will have been postdating
 • he|she|it will have been postdating
 • we will have been postdating
 • you will have been postdating
 • they will have been postdating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen postdate

Present participle

 • postdating

Past participle

 • postdated

Perfect Participle

 • having postdated

Imperative në anglisht, për foljen postdate

Imperative

 • postdate
 • let's postdate
 • postdate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: beard metricate molder pleasure poss post-sync postfix pot-roast protect require skyrocket