Zgjedhimi i foljes plot në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes plot në anglisht.

Zgjedhimi e foljes plot në kohën e tashme

Present Tense

 • I plot
 • you plot
 • he|she|it plots
 • we plot
 • you plot
 • they plot

Present Continuous

 • I am plotting
 • you are plotting
 • he|she|it is plotting
 • we are plotting
 • you are plotting
 • they are plotting

Present Perfect

 • I have plotted
 • you have plotted
 • he|she|it has plotted
 • we have plotted
 • you have plotted
 • they have plotted

Present Perfect Continuous

 • I have been plotting
 • you have been plotting
 • he|she|it has been plotting
 • we have been plotting
 • you have been plotting
 • they have been plotting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes plot në kohët e shkuara

Simple past

 • I plotted
 • you plotted
 • he|she|it plotted
 • we plotted
 • you plotted
 • they plotted

Past continuous

 • I was plotting
 • you were plotting
 • he|she|it was plotting
 • we were plotting
 • you were plotting
 • they were plotting

Past perfect

 • I had plotted
 • you had plotted
 • he|she|it had plotted
 • we had plotted
 • you had plotted
 • they had plotted

Past perfect continuous

 • I had been plotting
 • you had been plotting
 • he|she|it had been plotting
 • we had been plotting
 • you had been plotting
 • they had been plotting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes plot në kohët e ardhshme

Future

 • I will plot
 • you will plot
 • he|she|it will plot
 • we will plot
 • you will plot
 • they will plot

Future continuous

 • I will be plotting
 • you will be plotting
 • he|she|it will be plotting
 • we will be plotting
 • you will be plotting
 • they will be plotting

Future perfect

 • I will have plotted
 • you will have plotted
 • he|she|it will have plotted
 • we will have plotted
 • you will have plotted
 • they will have plotted

Future perfect continuous

 • I will have been plotting
 • you will have been plotting
 • he|she|it will have been plotting
 • we will have been plotting
 • you will have been plotting
 • they will have been plotting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen plot

Present participle

 • plotting

Past participle

 • plotted

Perfect Participle

 • having plotted

Imperative në anglisht, për foljen plot

Imperative

 • plot
 • let's plot
 • plot

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bait massproduce misdial pigstick plenish plop plough plunge print remix signal