Zgjedhimi i foljes play-act në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes play-act në anglisht.

Zgjedhimi e foljes play-act në kohën e tashme

Present Tense

 • I play-act
 • you play-act
 • he|she|it play-acts
 • we play-act
 • you play-act
 • they play-act

Present Continuous

 • I am play-acting
 • you are play-acting
 • he|she|it is play-acting
 • we are play-acting
 • you are play-acting
 • they are play-acting

Present Perfect

 • I have play-acted
 • you have play-acted
 • he|she|it has play-acted
 • we have play-acted
 • you have play-acted
 • they have play-acted

Present Perfect Continuous

 • I have been play-acting
 • you have been play-acting
 • he|she|it has been play-acting
 • we have been play-acting
 • you have been play-acting
 • they have been play-acting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes play-act në kohët e shkuara

Simple past

 • I play-acted
 • you play-acted
 • he|she|it play-acted
 • we play-acted
 • you play-acted
 • they play-acted

Past continuous

 • I was play-acting
 • you were play-acting
 • he|she|it was play-acting
 • we were play-acting
 • you were play-acting
 • they were play-acting

Past perfect

 • I had play-acted
 • you had play-acted
 • he|she|it had play-acted
 • we had play-acted
 • you had play-acted
 • they had play-acted

Past perfect continuous

 • I had been play-acting
 • you had been play-acting
 • he|she|it had been play-acting
 • we had been play-acting
 • you had been play-acting
 • they had been play-acting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes play-act në kohët e ardhshme

Future

 • I will play-act
 • you will play-act
 • he|she|it will play-act
 • we will play-act
 • you will play-act
 • they will play-act

Future continuous

 • I will be play-acting
 • you will be play-acting
 • he|she|it will be play-acting
 • we will be play-acting
 • you will be play-acting
 • they will be play-acting

Future perfect

 • I will have play-acted
 • you will have play-acted
 • he|she|it will have play-acted
 • we will have play-acted
 • you will have play-acted
 • they will have play-acted

Future perfect continuous

 • I will have been play-acting
 • you will have been play-acting
 • he|she|it will have been play-acting
 • we will have been play-acting
 • you will have been play-acting
 • they will have been play-acting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen play-act

Present participle

 • play-acting

Past participle

 • play-acted

Perfect Participle

 • having play-acted

Imperative në anglisht, për foljen play-act

Imperative

 • play-act
 • let's play-act
 • play-act

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: backlink market misbecome physic plate play playact plight prevail remainder sidefoot