Zgjedhimi i foljes pity në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes pity në anglisht.

Zgjedhimi e foljes pity në kohën e tashme

Present Tense

 • I pity
 • you pity
 • he|she|it pities
 • we pity
 • you pity
 • they pity

Present Continuous

 • I am pitying
 • you are pitying
 • he|she|it is pitying
 • we are pitying
 • you are pitying
 • they are pitying

Present Perfect

 • I have pitied
 • you have pitied
 • he|she|it has pitied
 • we have pitied
 • you have pitied
 • they have pitied

Present Perfect Continuous

 • I have been pitying
 • you have been pitying
 • he|she|it has been pitying
 • we have been pitying
 • you have been pitying
 • they have been pitying

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes pity në kohët e shkuara

Simple past

 • I pitied
 • you pitied
 • he|she|it pitied
 • we pitied
 • you pitied
 • they pitied

Past continuous

 • I was pitying
 • you were pitying
 • he|she|it was pitying
 • we were pitying
 • you were pitying
 • they were pitying

Past perfect

 • I had pitied
 • you had pitied
 • he|she|it had pitied
 • we had pitied
 • you had pitied
 • they had pitied

Past perfect continuous

 • I had been pitying
 • you had been pitying
 • he|she|it had been pitying
 • we had been pitying
 • you had been pitying
 • they had been pitying

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes pity në kohët e ardhshme

Future

 • I will pity
 • you will pity
 • he|she|it will pity
 • we will pity
 • you will pity
 • they will pity

Future continuous

 • I will be pitying
 • you will be pitying
 • he|she|it will be pitying
 • we will be pitying
 • you will be pitying
 • they will be pitying

Future perfect

 • I will have pitied
 • you will have pitied
 • he|she|it will have pitied
 • we will have pitied
 • you will have pitied
 • they will have pitied

Future perfect continuous

 • I will have been pitying
 • you will have been pitying
 • he|she|it will have been pitying
 • we will have been pitying
 • you will have been pitying
 • they will have been pitying

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen pity

Present participle

 • pitying

Past participle

 • pitied

Perfect Participle

 • having pitied

Imperative në anglisht, për foljen pity

Imperative

 • pity
 • let's pity
 • pity

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: avert manacle militarize petrify pistolwhip pitterpatter pivot plague prepone reiterate shrill