Zgjedhimi i foljes pitterpatter në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes pitterpatter në anglisht.

Zgjedhimi e foljes pitterpatter në kohën e tashme

Present Tense

 • I pitterpatter
 • you pitterpatter
 • he|she|it pitterpatters
 • we pitterpatter
 • you pitterpatter
 • they pitterpatter

Present Continuous

 • I am pitterpattering
 • you are pitterpattering
 • he|she|it is pitterpattering
 • we are pitterpattering
 • you are pitterpattering
 • they are pitterpattering

Present Perfect

 • I have pitterpattered
 • you have pitterpattered
 • he|she|it has pitterpattered
 • we have pitterpattered
 • you have pitterpattered
 • they have pitterpattered

Present Perfect Continuous

 • I have been pitterpattering
 • you have been pitterpattering
 • he|she|it has been pitterpattering
 • we have been pitterpattering
 • you have been pitterpattering
 • they have been pitterpattering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes pitterpatter në kohët e shkuara

Simple past

 • I pitterpattered
 • you pitterpattered
 • he|she|it pitterpattered
 • we pitterpattered
 • you pitterpattered
 • they pitterpattered

Past continuous

 • I was pitterpattering
 • you were pitterpattering
 • he|she|it was pitterpattering
 • we were pitterpattering
 • you were pitterpattering
 • they were pitterpattering

Past perfect

 • I had pitterpattered
 • you had pitterpattered
 • he|she|it had pitterpattered
 • we had pitterpattered
 • you had pitterpattered
 • they had pitterpattered

Past perfect continuous

 • I had been pitterpattering
 • you had been pitterpattering
 • he|she|it had been pitterpattering
 • we had been pitterpattering
 • you had been pitterpattering
 • they had been pitterpattering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes pitterpatter në kohët e ardhshme

Future

 • I will pitterpatter
 • you will pitterpatter
 • he|she|it will pitterpatter
 • we will pitterpatter
 • you will pitterpatter
 • they will pitterpatter

Future continuous

 • I will be pitterpattering
 • you will be pitterpattering
 • he|she|it will be pitterpattering
 • we will be pitterpattering
 • you will be pitterpattering
 • they will be pitterpattering

Future perfect

 • I will have pitterpattered
 • you will have pitterpattered
 • he|she|it will have pitterpattered
 • we will have pitterpattered
 • you will have pitterpattered
 • they will have pitterpattered

Future perfect continuous

 • I will have been pitterpattering
 • you will have been pitterpattering
 • he|she|it will have been pitterpattering
 • we will have been pitterpattering
 • you will have been pitterpattering
 • they will have been pitterpattering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen pitterpatter

Present participle

 • pitterpattering

Past participle

 • pitterpattered

Perfect Participle

 • having pitterpattered

Imperative në anglisht, për foljen pitterpatter

Imperative

 • pitterpatter
 • let's pitterpatter
 • pitterpatter

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: average man-handle militarise petition pistol-whip pith pity plagiarize preponderate reissue shriek