Zgjedhimi i foljes pish në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes pish në anglisht.

Zgjedhimi e foljes pish në kohën e tashme

Present Tense

 • I pish
 • you pish
 • he|she|it pishes
 • we pish
 • you pish
 • they pish

Present Continuous

 • I am pishing
 • you are pishing
 • he|she|it is pishing
 • we are pishing
 • you are pishing
 • they are pishing

Present Perfect

 • I have pished
 • you have pished
 • he|she|it has pished
 • we have pished
 • you have pished
 • they have pished

Present Perfect Continuous

 • I have been pishing
 • you have been pishing
 • he|she|it has been pishing
 • we have been pishing
 • you have been pishing
 • they have been pishing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes pish në kohët e shkuara

Simple past

 • I pished
 • you pished
 • he|she|it pished
 • we pished
 • you pished
 • they pished

Past continuous

 • I was pishing
 • you were pishing
 • he|she|it was pishing
 • we were pishing
 • you were pishing
 • they were pishing

Past perfect

 • I had pished
 • you had pished
 • he|she|it had pished
 • we had pished
 • you had pished
 • they had pished

Past perfect continuous

 • I had been pishing
 • you had been pishing
 • he|she|it had been pishing
 • we had been pishing
 • you had been pishing
 • they had been pishing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes pish në kohët e ardhshme

Future

 • I will pish
 • you will pish
 • he|she|it will pish
 • we will pish
 • you will pish
 • they will pish

Future continuous

 • I will be pishing
 • you will be pishing
 • he|she|it will be pishing
 • we will be pishing
 • you will be pishing
 • they will be pishing

Future perfect

 • I will have pished
 • you will have pished
 • he|she|it will have pished
 • we will have pished
 • you will have pished
 • they will have pished

Future perfect continuous

 • I will have been pishing
 • you will have been pishing
 • he|she|it will have been pishing
 • we will have been pishing
 • you will have been pishing
 • they will have been pishing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen pish

Present participle

 • pishing

Past participle

 • pished

Perfect Participle

 • having pished

Imperative në anglisht, për foljen pish

Imperative

 • pish
 • let's pish
 • pish

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: autocomplete maledict microchip persuade pip pirouette piss pitterpatter premeditate reindict shoulder