Zgjedhimi i foljes philosophise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes philosophise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes philosophise në kohën e tashme

Present Tense

 • I philosophise
 • you philosophise
 • he|she|it philosophises
 • we philosophise
 • you philosophise
 • they philosophise

Present Continuous

 • I am philosophising
 • you are philosophising
 • he|she|it is philosophising
 • we are philosophising
 • you are philosophising
 • they are philosophising

Present Perfect

 • I have philosophised
 • you have philosophised
 • he|she|it has philosophised
 • we have philosophised
 • you have philosophised
 • they have philosophised

Present Perfect Continuous

 • I have been philosophising
 • you have been philosophising
 • he|she|it has been philosophising
 • we have been philosophising
 • you have been philosophising
 • they have been philosophising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes philosophise në kohët e shkuara

Simple past

 • I philosophised
 • you philosophised
 • he|she|it philosophised
 • we philosophised
 • you philosophised
 • they philosophised

Past continuous

 • I was philosophising
 • you were philosophising
 • he|she|it was philosophising
 • we were philosophising
 • you were philosophising
 • they were philosophising

Past perfect

 • I had philosophised
 • you had philosophised
 • he|she|it had philosophised
 • we had philosophised
 • you had philosophised
 • they had philosophised

Past perfect continuous

 • I had been philosophising
 • you had been philosophising
 • he|she|it had been philosophising
 • we had been philosophising
 • you had been philosophising
 • they had been philosophising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes philosophise në kohët e ardhshme

Future

 • I will philosophise
 • you will philosophise
 • he|she|it will philosophise
 • we will philosophise
 • you will philosophise
 • they will philosophise

Future continuous

 • I will be philosophising
 • you will be philosophising
 • he|she|it will be philosophising
 • we will be philosophising
 • you will be philosophising
 • they will be philosophising

Future perfect

 • I will have philosophised
 • you will have philosophised
 • he|she|it will have philosophised
 • we will have philosophised
 • you will have philosophised
 • they will have philosophised

Future perfect continuous

 • I will have been philosophising
 • you will have been philosophising
 • he|she|it will have been philosophising
 • we will have been philosophising
 • you will have been philosophising
 • they will have been philosophising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen philosophise

Present participle

 • philosophising

Past participle

 • philosophised

Perfect Participle

 • having philosophised

Imperative në anglisht, për foljen philosophise

Imperative

 • philosophise
 • let's philosophise
 • philosophise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: arrogate lollop matter peace peter philander philosophize photocopy potty-train reemerge shamble