Zgjedhimi i foljes petition në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes petition në anglisht.

Zgjedhimi e foljes petition në kohën e tashme

Present Tense

 • I petition
 • you petition
 • he|she|it petitions
 • we petition
 • you petition
 • they petition

Present Continuous

 • I am petitioning
 • you are petitioning
 • he|she|it is petitioning
 • we are petitioning
 • you are petitioning
 • they are petitioning

Present Perfect

 • I have petitioned
 • you have petitioned
 • he|she|it has petitioned
 • we have petitioned
 • you have petitioned
 • they have petitioned

Present Perfect Continuous

 • I have been petitioning
 • you have been petitioning
 • he|she|it has been petitioning
 • we have been petitioning
 • you have been petitioning
 • they have been petitioning

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes petition në kohët e shkuara

Simple past

 • I petitioned
 • you petitioned
 • he|she|it petitioned
 • we petitioned
 • you petitioned
 • they petitioned

Past continuous

 • I was petitioning
 • you were petitioning
 • he|she|it was petitioning
 • we were petitioning
 • you were petitioning
 • they were petitioning

Past perfect

 • I had petitioned
 • you had petitioned
 • he|she|it had petitioned
 • we had petitioned
 • you had petitioned
 • they had petitioned

Past perfect continuous

 • I had been petitioning
 • you had been petitioning
 • he|she|it had been petitioning
 • we had been petitioning
 • you had been petitioning
 • they had been petitioning

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes petition në kohët e ardhshme

Future

 • I will petition
 • you will petition
 • he|she|it will petition
 • we will petition
 • you will petition
 • they will petition

Future continuous

 • I will be petitioning
 • you will be petitioning
 • he|she|it will be petitioning
 • we will be petitioning
 • you will be petitioning
 • they will be petitioning

Future perfect

 • I will have petitioned
 • you will have petitioned
 • he|she|it will have petitioned
 • we will have petitioned
 • you will have petitioned
 • they will have petitioned

Future perfect continuous

 • I will have been petitioning
 • you will have been petitioning
 • he|she|it will have been petitioning
 • we will have been petitioning
 • you will have been petitioning
 • they will have been petitioning

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen petition

Present participle

 • petitioning

Past participle

 • petitioned

Perfect Participle

 • having petitioned

Imperative në anglisht, për foljen petition

Imperative

 • petition
 • let's petition
 • petition

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: arouse lodge match pause peruse peter petrify phone pot reecho shaft