Zgjedhimi i foljes pertain në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes pertain në anglisht.

Zgjedhimi e foljes pertain në kohën e tashme

Present Tense

 • I pertain
 • you pertain
 • he|she|it pertains
 • we pertain
 • you pertain
 • they pertain

Present Continuous

 • I am pertaining
 • you are pertaining
 • he|she|it is pertaining
 • we are pertaining
 • you are pertaining
 • they are pertaining

Present Perfect

 • I have pertained
 • you have pertained
 • he|she|it has pertained
 • we have pertained
 • you have pertained
 • they have pertained

Present Perfect Continuous

 • I have been pertaining
 • you have been pertaining
 • he|she|it has been pertaining
 • we have been pertaining
 • you have been pertaining
 • they have been pertaining

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes pertain në kohët e shkuara

Simple past

 • I pertained
 • you pertained
 • he|she|it pertained
 • we pertained
 • you pertained
 • they pertained

Past continuous

 • I was pertaining
 • you were pertaining
 • he|she|it was pertaining
 • we were pertaining
 • you were pertaining
 • they were pertaining

Past perfect

 • I had pertained
 • you had pertained
 • he|she|it had pertained
 • we had pertained
 • you had pertained
 • they had pertained

Past perfect continuous

 • I had been pertaining
 • you had been pertaining
 • he|she|it had been pertaining
 • we had been pertaining
 • you had been pertaining
 • they had been pertaining

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes pertain në kohët e ardhshme

Future

 • I will pertain
 • you will pertain
 • he|she|it will pertain
 • we will pertain
 • you will pertain
 • they will pertain

Future continuous

 • I will be pertaining
 • you will be pertaining
 • he|she|it will be pertaining
 • we will be pertaining
 • you will be pertaining
 • they will be pertaining

Future perfect

 • I will have pertained
 • you will have pertained
 • he|she|it will have pertained
 • we will have pertained
 • you will have pertained
 • they will have pertained

Future perfect continuous

 • I will have been pertaining
 • you will have been pertaining
 • he|she|it will have been pertaining
 • we will have been pertaining
 • you will have been pertaining
 • they will have been pertaining

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen pertain

Present participle

 • pertaining

Past participle

 • pertained

Perfect Participle

 • having pertained

Imperative në anglisht, për foljen pertain

Imperative

 • pertain
 • let's pertain
 • pertain

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: arch loan massage pat persist persuade perturb petrify postdate redo sextuplicate