Zgjedhimi i foljes pattern në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes pattern në anglisht.

Zgjedhimi e foljes pattern në kohën e tashme

Present Tense

 • I pattern
 • you pattern
 • he|she|it patterns
 • we pattern
 • you pattern
 • they pattern

Present Continuous

 • I am patterning
 • you are patterning
 • he|she|it is patterning
 • we are patterning
 • you are patterning
 • they are patterning

Present Perfect

 • I have patterned
 • you have patterned
 • he|she|it has patterned
 • we have patterned
 • you have patterned
 • they have patterned

Present Perfect Continuous

 • I have been patterning
 • you have been patterning
 • he|she|it has been patterning
 • we have been patterning
 • you have been patterning
 • they have been patterning

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes pattern në kohët e shkuara

Simple past

 • I patterned
 • you patterned
 • he|she|it patterned
 • we patterned
 • you patterned
 • they patterned

Past continuous

 • I was patterning
 • you were patterning
 • he|she|it was patterning
 • we were patterning
 • you were patterning
 • they were patterning

Past perfect

 • I had patterned
 • you had patterned
 • he|she|it had patterned
 • we had patterned
 • you had patterned
 • they had patterned

Past perfect continuous

 • I had been patterning
 • you had been patterning
 • he|she|it had been patterning
 • we had been patterning
 • you had been patterning
 • they had been patterning

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes pattern në kohët e ardhshme

Future

 • I will pattern
 • you will pattern
 • he|she|it will pattern
 • we will pattern
 • you will pattern
 • they will pattern

Future continuous

 • I will be patterning
 • you will be patterning
 • he|she|it will be patterning
 • we will be patterning
 • you will be patterning
 • they will be patterning

Future perfect

 • I will have patterned
 • you will have patterned
 • he|she|it will have patterned
 • we will have patterned
 • you will have patterned
 • they will have patterned

Future perfect continuous

 • I will have been patterning
 • you will have been patterning
 • he|she|it will have been patterning
 • we will have been patterning
 • you will have been patterning
 • they will have been patterning

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen pattern

Present participle

 • patterning

Past participle

 • patterned

Perfect Participle

 • having patterned

Imperative në anglisht, për foljen pattern

Imperative

 • pattern
 • let's pattern
 • pattern

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: anele legitimise lyophilize padlock pat patter pauperize peacock plodge rebrand scurry yawn