Zgjedhimi i foljes patter në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes patter në anglisht.

Zgjedhimi e foljes patter në kohën e tashme

Present Tense

 • I patter
 • you patter
 • he|she|it patters
 • we patter
 • you patter
 • they patter

Present Continuous

 • I am pattering
 • you are pattering
 • he|she|it is pattering
 • we are pattering
 • you are pattering
 • they are pattering

Present Perfect

 • I have pattered
 • you have pattered
 • he|she|it has pattered
 • we have pattered
 • you have pattered
 • they have pattered

Present Perfect Continuous

 • I have been pattering
 • you have been pattering
 • he|she|it has been pattering
 • we have been pattering
 • you have been pattering
 • they have been pattering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes patter në kohët e shkuara

Simple past

 • I pattered
 • you pattered
 • he|she|it pattered
 • we pattered
 • you pattered
 • they pattered

Past continuous

 • I was pattering
 • you were pattering
 • he|she|it was pattering
 • we were pattering
 • you were pattering
 • they were pattering

Past perfect

 • I had pattered
 • you had pattered
 • he|she|it had pattered
 • we had pattered
 • you had pattered
 • they had pattered

Past perfect continuous

 • I had been pattering
 • you had been pattering
 • he|she|it had been pattering
 • we had been pattering
 • you had been pattering
 • they had been pattering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes patter në kohët e ardhshme

Future

 • I will patter
 • you will patter
 • he|she|it will patter
 • we will patter
 • you will patter
 • they will patter

Future continuous

 • I will be pattering
 • you will be pattering
 • he|she|it will be pattering
 • we will be pattering
 • you will be pattering
 • they will be pattering

Future perfect

 • I will have pattered
 • you will have pattered
 • he|she|it will have pattered
 • we will have pattered
 • you will have pattered
 • they will have pattered

Future perfect continuous

 • I will have been pattering
 • you will have been pattering
 • he|she|it will have been pattering
 • we will have been pattering
 • you will have been pattering
 • they will have been pattering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen patter

Present participle

 • pattering

Past participle

 • pattered

Perfect Participle

 • having pattered

Imperative në anglisht, për foljen patter

Imperative

 • patter
 • let's patter
 • patter

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: anchor legitimate lynch paddle pasture patronize pattern peach plod rebound scupper yawl