Zgjedhimi i foljes overrun në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes overrun në anglisht.

Zgjedhimi e foljes overrun në kohën e tashme

Present Tense

 • I overrun
 • you overrun
 • he|she|it overruns
 • we overrun
 • you overrun
 • they overrun

Present Continuous

 • I am overrunning
 • you are overrunning
 • he|she|it is overrunning
 • we are overrunning
 • you are overrunning
 • they are overrunning

Present Perfect

 • I have overrun
 • you have overrun
 • he|she|it has overrun
 • we have overrun
 • you have overrun
 • they have overrun

Present Perfect Continuous

 • I have been overrunning
 • you have been overrunning
 • he|she|it has been overrunning
 • we have been overrunning
 • you have been overrunning
 • they have been overrunning

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes overrun në kohët e shkuara

Simple past

 • I overran
 • you overran
 • he|she|it overran
 • we overran
 • you overran
 • they overran

Past continuous

 • I was overrunning
 • you were overrunning
 • he|she|it was overrunning
 • we were overrunning
 • you were overrunning
 • they were overrunning

Past perfect

 • I had overrun
 • you had overrun
 • he|she|it had overrun
 • we had overrun
 • you had overrun
 • they had overrun

Past perfect continuous

 • I had been overrunning
 • you had been overrunning
 • he|she|it had been overrunning
 • we had been overrunning
 • you had been overrunning
 • they had been overrunning

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes overrun në kohët e ardhshme

Future

 • I will overrun
 • you will overrun
 • he|she|it will overrun
 • we will overrun
 • you will overrun
 • they will overrun

Future continuous

 • I will be overrunning
 • you will be overrunning
 • he|she|it will be overrunning
 • we will be overrunning
 • you will be overrunning
 • they will be overrunning

Future perfect

 • I will have overrun
 • you will have overrun
 • he|she|it will have overrun
 • we will have overrun
 • you will have overrun
 • they will have overrun

Future perfect continuous

 • I will have been overrunning
 • you will have been overrunning
 • he|she|it will have been overrunning
 • we will have been overrunning
 • you will have been overrunning
 • they will have been overrunning

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen overrun

Present participle

 • overrunning

Past participle

 • overrun

Perfect Participle

 • having overrun

Imperative në anglisht, për foljen overrun

Imperative

 • overrun
 • let's overrun
 • overrun

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: addict kalsomine lech outwit overprotect overrule overscore oversleep perpetuate quirk salaam whelm