Zgjedhimi i foljes outvie në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes outvie në anglisht.

Zgjedhimi e foljes outvie në kohën e tashme

Present Tense

 • I outvie
 • you outvie
 • he|she|it outvies
 • we outvie
 • you outvie
 • they outvie

Present Continuous

 • I am outvying
 • you are outvying
 • he|she|it is outvying
 • we are outvying
 • you are outvying
 • they are outvying

Present Perfect

 • I have outvied
 • you have outvied
 • he|she|it has outvied
 • we have outvied
 • you have outvied
 • they have outvied

Present Perfect Continuous

 • I have been outvying
 • you have been outvying
 • he|she|it has been outvying
 • we have been outvying
 • you have been outvying
 • they have been outvying

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes outvie në kohët e shkuara

Simple past

 • I outvied
 • you outvied
 • he|she|it outvied
 • we outvied
 • you outvied
 • they outvied

Past continuous

 • I was outvying
 • you were outvying
 • he|she|it was outvying
 • we were outvying
 • you were outvying
 • they were outvying

Past perfect

 • I had outvied
 • you had outvied
 • he|she|it had outvied
 • we had outvied
 • you had outvied
 • they had outvied

Past perfect continuous

 • I had been outvying
 • you had been outvying
 • he|she|it had been outvying
 • we had been outvying
 • you had been outvying
 • they had been outvying

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes outvie në kohët e ardhshme

Future

 • I will outvie
 • you will outvie
 • he|she|it will outvie
 • we will outvie
 • you will outvie
 • they will outvie

Future continuous

 • I will be outvying
 • you will be outvying
 • he|she|it will be outvying
 • we will be outvying
 • you will be outvying
 • they will be outvying

Future perfect

 • I will have outvied
 • you will have outvied
 • he|she|it will have outvied
 • we will have outvied
 • you will have outvied
 • they will have outvied

Future perfect continuous

 • I will have been outvying
 • you will have been outvying
 • he|she|it will have been outvying
 • we will have been outvying
 • you will have been outvying
 • they will have been outvying

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen outvie

Present participle

 • outvying

Past participle

 • outvied

Perfect Participle

 • having outvied

Imperative në anglisht, për foljen outvie

Imperative

 • outvie
 • let's outvie
 • outvie

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: jack-knife knife optimize outspend outthink outvote over-heat partexchange pubcrawl rocket walk