Zgjedhimi i foljes ordain në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes ordain në anglisht.

Zgjedhimi e foljes ordain në kohën e tashme

Present Tense

 • I ordain
 • you ordain
 • he|she|it ordains
 • we ordain
 • you ordain
 • they ordain

Present Continuous

 • I am ordaining
 • you are ordaining
 • he|she|it is ordaining
 • we are ordaining
 • you are ordaining
 • they are ordaining

Present Perfect

 • I have ordained
 • you have ordained
 • he|she|it has ordained
 • we have ordained
 • you have ordained
 • they have ordained

Present Perfect Continuous

 • I have been ordaining
 • you have been ordaining
 • he|she|it has been ordaining
 • we have been ordaining
 • you have been ordaining
 • they have been ordaining

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes ordain në kohët e shkuara

Simple past

 • I ordained
 • you ordained
 • he|she|it ordained
 • we ordained
 • you ordained
 • they ordained

Past continuous

 • I was ordaining
 • you were ordaining
 • he|she|it was ordaining
 • we were ordaining
 • you were ordaining
 • they were ordaining

Past perfect

 • I had ordained
 • you had ordained
 • he|she|it had ordained
 • we had ordained
 • you had ordained
 • they had ordained

Past perfect continuous

 • I had been ordaining
 • you had been ordaining
 • he|she|it had been ordaining
 • we had been ordaining
 • you had been ordaining
 • they had been ordaining

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes ordain në kohët e ardhshme

Future

 • I will ordain
 • you will ordain
 • he|she|it will ordain
 • we will ordain
 • you will ordain
 • they will ordain

Future continuous

 • I will be ordaining
 • you will be ordaining
 • he|she|it will be ordaining
 • we will be ordaining
 • you will be ordaining
 • they will be ordaining

Future perfect

 • I will have ordained
 • you will have ordained
 • he|she|it will have ordained
 • we will have ordained
 • you will have ordained
 • they will have ordained

Future perfect continuous

 • I will have been ordaining
 • you will have been ordaining
 • he|she|it will have been ordaining
 • we will have been ordaining
 • you will have been ordaining
 • they will have been ordaining

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen ordain

Present participle

 • ordaining

Past participle

 • ordained

Perfect Participle

 • having ordained

Imperative në anglisht, për foljen ordain

Imperative

 • ordain
 • let's ordain
 • ordain

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: intersperse jollify notice optimise orchestrate order oscillate owe proclaim revenge vex