Zgjedhimi i foljes orate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes orate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes orate në kohën e tashme

Present Tense

 • I orate
 • you orate
 • he|she|it orates
 • we orate
 • you orate
 • they orate

Present Continuous

 • I am orating
 • you are orating
 • he|she|it is orating
 • we are orating
 • you are orating
 • they are orating

Present Perfect

 • I have orated
 • you have orated
 • he|she|it has orated
 • we have orated
 • you have orated
 • they have orated

Present Perfect Continuous

 • I have been orating
 • you have been orating
 • he|she|it has been orating
 • we have been orating
 • you have been orating
 • they have been orating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes orate në kohët e shkuara

Simple past

 • I orated
 • you orated
 • he|she|it orated
 • we orated
 • you orated
 • they orated

Past continuous

 • I was orating
 • you were orating
 • he|she|it was orating
 • we were orating
 • you were orating
 • they were orating

Past perfect

 • I had orated
 • you had orated
 • he|she|it had orated
 • we had orated
 • you had orated
 • they had orated

Past perfect continuous

 • I had been orating
 • you had been orating
 • he|she|it had been orating
 • we had been orating
 • you had been orating
 • they had been orating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes orate në kohët e ardhshme

Future

 • I will orate
 • you will orate
 • he|she|it will orate
 • we will orate
 • you will orate
 • they will orate

Future continuous

 • I will be orating
 • you will be orating
 • he|she|it will be orating
 • we will be orating
 • you will be orating
 • they will be orating

Future perfect

 • I will have orated
 • you will have orated
 • he|she|it will have orated
 • we will have orated
 • you will have orated
 • they will have orated

Future perfect continuous

 • I will have been orating
 • you will have been orating
 • he|she|it will have been orating
 • we will have been orating
 • you will have been orating
 • they will have been orating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen orate

Present participle

 • orating

Past participle

 • orated

Perfect Participle

 • having orated

Imperative në anglisht, për foljen orate

Imperative

 • orate
 • let's orate
 • orate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: interrogate joint notarize oppress option orb orientate overwork probe revamp vest