Zgjedhimi i foljes opine në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes opine në anglisht.

Zgjedhimi e foljes opine në kohën e tashme

Present Tense

 • I opine
 • you opine
 • he|she|it opines
 • we opine
 • you opine
 • they opine

Present Continuous

 • I am opining
 • you are opining
 • he|she|it is opining
 • we are opining
 • you are opining
 • they are opining

Present Perfect

 • I have opined
 • you have opined
 • he|she|it has opined
 • we have opined
 • you have opined
 • they have opined

Present Perfect Continuous

 • I have been opining
 • you have been opining
 • he|she|it has been opining
 • we have been opining
 • you have been opining
 • they have been opining

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes opine në kohët e shkuara

Simple past

 • I opined
 • you opined
 • he|she|it opined
 • we opined
 • you opined
 • they opined

Past continuous

 • I was opining
 • you were opining
 • he|she|it was opining
 • we were opining
 • you were opining
 • they were opining

Past perfect

 • I had opined
 • you had opined
 • he|she|it had opined
 • we had opined
 • you had opined
 • they had opined

Past perfect continuous

 • I had been opining
 • you had been opining
 • he|she|it had been opining
 • we had been opining
 • you had been opining
 • they had been opining

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes opine në kohët e ardhshme

Future

 • I will opine
 • you will opine
 • he|she|it will opine
 • we will opine
 • you will opine
 • they will opine

Future continuous

 • I will be opining
 • you will be opining
 • he|she|it will be opining
 • we will be opining
 • you will be opining
 • they will be opining

Future perfect

 • I will have opined
 • you will have opined
 • he|she|it will have opined
 • we will have opined
 • you will have opined
 • they will have opined

Future perfect continuous

 • I will have been opining
 • you will have been opining
 • he|she|it will have been opining
 • we will have been opining
 • you will have been opining
 • they will have been opining

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen opine

Present participle

 • opining

Past participle

 • opined

Perfect Participle

 • having opined

Imperative në anglisht, për foljen opine

Imperative

 • opine
 • let's opine
 • opine

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: internationalize job nominate opalesce opiate oppilate orate overture print retrospect verbify