Zgjedhimi i foljes numerate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes numerate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes numerate në kohën e tashme

Present Tense

 • I numerate
 • you numerate
 • he|she|it numerates
 • we numerate
 • you numerate
 • they numerate

Present Continuous

 • I am numerating
 • you are numerating
 • he|she|it is numerating
 • we are numerating
 • you are numerating
 • they are numerating

Present Perfect

 • I have numerated
 • you have numerated
 • he|she|it has numerated
 • we have numerated
 • you have numerated
 • they have numerated

Present Perfect Continuous

 • I have been numerating
 • you have been numerating
 • he|she|it has been numerating
 • we have been numerating
 • you have been numerating
 • they have been numerating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes numerate në kohët e shkuara

Simple past

 • I numerated
 • you numerated
 • he|she|it numerated
 • we numerated
 • you numerated
 • they numerated

Past continuous

 • I was numerating
 • you were numerating
 • he|she|it was numerating
 • we were numerating
 • you were numerating
 • they were numerating

Past perfect

 • I had numerated
 • you had numerated
 • he|she|it had numerated
 • we had numerated
 • you had numerated
 • they had numerated

Past perfect continuous

 • I had been numerating
 • you had been numerating
 • he|she|it had been numerating
 • we had been numerating
 • you had been numerating
 • they had been numerating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes numerate në kohët e ardhshme

Future

 • I will numerate
 • you will numerate
 • he|she|it will numerate
 • we will numerate
 • you will numerate
 • they will numerate

Future continuous

 • I will be numerating
 • you will be numerating
 • he|she|it will be numerating
 • we will be numerating
 • you will be numerating
 • they will be numerating

Future perfect

 • I will have numerated
 • you will have numerated
 • he|she|it will have numerated
 • we will have numerated
 • you will have numerated
 • they will have numerated

Future perfect continuous

 • I will have been numerating
 • you will have been numerating
 • he|she|it will have been numerating
 • we will have been numerating
 • you will have been numerating
 • they will have been numerating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen numerate

Present participle

 • numerating

Past participle

 • numerated

Perfect Participle

 • having numerated

Imperative në anglisht, për foljen numerate

Imperative

 • numerate
 • let's numerate
 • numerate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: install island nap novelize number nurse objectify overindulge preheat resinate upsurge