Zgjedhimi i foljes number në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes number në anglisht.

Zgjedhimi e foljes number në kohën e tashme

Present Tense

 • I number
 • you number
 • he|she|it numbers
 • we number
 • you number
 • they number

Present Continuous

 • I am numbering
 • you are numbering
 • he|she|it is numbering
 • we are numbering
 • you are numbering
 • they are numbering

Present Perfect

 • I have numbered
 • you have numbered
 • he|she|it has numbered
 • we have numbered
 • you have numbered
 • they have numbered

Present Perfect Continuous

 • I have been numbering
 • you have been numbering
 • he|she|it has been numbering
 • we have been numbering
 • you have been numbering
 • they have been numbering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes number në kohët e shkuara

Simple past

 • I numbered
 • you numbered
 • he|she|it numbered
 • we numbered
 • you numbered
 • they numbered

Past continuous

 • I was numbering
 • you were numbering
 • he|she|it was numbering
 • we were numbering
 • you were numbering
 • they were numbering

Past perfect

 • I had numbered
 • you had numbered
 • he|she|it had numbered
 • we had numbered
 • you had numbered
 • they had numbered

Past perfect continuous

 • I had been numbering
 • you had been numbering
 • he|she|it had been numbering
 • we had been numbering
 • you had been numbering
 • they had been numbering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes number në kohët e ardhshme

Future

 • I will number
 • you will number
 • he|she|it will number
 • we will number
 • you will number
 • they will number

Future continuous

 • I will be numbering
 • you will be numbering
 • he|she|it will be numbering
 • we will be numbering
 • you will be numbering
 • they will be numbering

Future perfect

 • I will have numbered
 • you will have numbered
 • he|she|it will have numbered
 • we will have numbered
 • you will have numbered
 • they will have numbered

Future perfect continuous

 • I will have been numbering
 • you will have been numbering
 • he|she|it will have been numbering
 • we will have been numbering
 • you will have been numbering
 • they will have been numbering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen number

Present participle

 • numbering

Past participle

 • numbered

Perfect Participle

 • having numbered

Imperative në anglisht, për foljen number

Imperative

 • number
 • let's number
 • number

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: inspissate islamize namedrop nourish numb numerate object overheat prefix resin upstart