Zgjedhimi i foljes nudge në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes nudge në anglisht.

Zgjedhimi e foljes nudge në kohën e tashme

Present Tense

 • I nudge
 • you nudge
 • he|she|it nudges
 • we nudge
 • you nudge
 • they nudge

Present Continuous

 • I am nudging
 • you are nudging
 • he|she|it is nudging
 • we are nudging
 • you are nudging
 • they are nudging

Present Perfect

 • I have nudged
 • you have nudged
 • he|she|it has nudged
 • we have nudged
 • you have nudged
 • they have nudged

Present Perfect Continuous

 • I have been nudging
 • you have been nudging
 • he|she|it has been nudging
 • we have been nudging
 • you have been nudging
 • they have been nudging

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes nudge në kohët e shkuara

Simple past

 • I nudged
 • you nudged
 • he|she|it nudged
 • we nudged
 • you nudged
 • they nudged

Past continuous

 • I was nudging
 • you were nudging
 • he|she|it was nudging
 • we were nudging
 • you were nudging
 • they were nudging

Past perfect

 • I had nudged
 • you had nudged
 • he|she|it had nudged
 • we had nudged
 • you had nudged
 • they had nudged

Past perfect continuous

 • I had been nudging
 • you had been nudging
 • he|she|it had been nudging
 • we had been nudging
 • you had been nudging
 • they had been nudging

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes nudge në kohët e ardhshme

Future

 • I will nudge
 • you will nudge
 • he|she|it will nudge
 • we will nudge
 • you will nudge
 • they will nudge

Future continuous

 • I will be nudging
 • you will be nudging
 • he|she|it will be nudging
 • we will be nudging
 • you will be nudging
 • they will be nudging

Future perfect

 • I will have nudged
 • you will have nudged
 • he|she|it will have nudged
 • we will have nudged
 • you will have nudged
 • they will have nudged

Future perfect continuous

 • I will have been nudging
 • you will have been nudging
 • he|she|it will have been nudging
 • we will have been nudging
 • you will have been nudging
 • they will have been nudging

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen nudge

Present participle

 • nudging

Past participle

 • nudged

Perfect Participle

 • having nudged

Imperative në anglisht, për foljen nudge

Imperative

 • nudge
 • let's nudge
 • nudge

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: inspect irradiate name notch nucleate nuke oar overhand prefabricate reshuffle upsize